Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

15 Aralık 2012 Cumartesi

Bahattin Duman Arifiye Aöl'de Tecrübelerini Paylaştı

Eski TRT Başhukuk Müşaviri Bahattin Duman, bu güne kadarki tecrübelerini Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileriyle paylaştı.
Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyan Türkçe-Matematik bölümü lise son sınıfı öğrencileri, üniversite sınavları öncesi tercih edecekleri meslekler konusunda bilgilendiriliyor. Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Dr. Süleyman Kaya, bununla ilgili olarak uzun yıllar TRT'de Başhukuk Müşaviri olarak hizmet veren Bahattin Duman'ı okula davet etti.

Okulun konferans salonunda TM son sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Duman, bu güne kadar yaşadığı tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilere meslek seçimlerinde nereye odaklanacakları konusunda ışık tutan Duman, öğrencilere meslek ve hayatla ilgili tecrübelerini anlattı. Öğrenciler Duman'ı dikkatlice dinlerken, Duman'a mesleği ile ilgili sorular sormayı da ihmal etmediler.

13 Aralık 2012 Perşembe

Nikah'ta 12.12.2012 Kerameti…

Arifiye'de altı çiftin evlenme tarihi 12.12.2012  oldu... 



Arifiye Belediyesi, 12 Aralık 2012 günü evlenmek isteyen çiftlerle  doldu, taştı. En mutlu günlerini, ancak yüz yılda bir gelen bir tarihe denk getirmek isteyen çiftler, Belediye Nikah Memurluğuna akın etti.  Unutulmayacak bir nikah tarihine sahip olmak isteyen Gençler 12.12.2012 tarihinde evlenebilmek için sıraya girdi. Ancak bu tarihte boş salon bulamayan çiftelerin imdadına Başkan İsmail Karakullukçu yetişti. Nikahlar, Belediye Meclis salonunda kıyıldı.
Günün şanslı çifti ise; Oya Atalay Ergin Pulat çifti oldu. Çünkü ; Şahitliğini Ahmet Kavi ve Hasan Akyüz'ün yaptığı çiftin nikah tarihleri 12.12.2012 olurken, nikah saatlerini de saat  12.00 oldu.
Bir başka şanslı çift ise yoğun programına rağmen Başkan İsmail Karakullukçu'nun nikahlarını kıydığı Nilgün Dönmez-Metehan Atış çifti oldu. Çiftin nikah şahitliklerini Baki Erbaş ve Erkan Pasha yaptı.
Nikah tarihi 12.12.2012 olan diğer çiftler; saat 14:30'da evlenen Nagihan Hizmet ve Ahmet  Aydeniz, saat:15:00'te evlenen Hacer Keskin ve Erol Aral, saat:16.00'da evlenen Merve Ayyıldız ve Serkan Duman ve saat:16:15'te evlenen Seval Şahin ve Tuğrul Söyler oldu.

12 Aralık 2012 Çarşamba

112 Ambulansı kaza yaptı, 4 kişi yaralandı.

Kaza, Sakarya Büyükşehir Terminali çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine hasta nakli yapan 112 Ambulansı, terminalden çıkış yapmakta olan Orhan A.(38) İdaresindeki yolcu midibüsü ile çarpıştı. Kaza’da Ambulansta bulunan sağlık görevlileri A.U (26), Z.S (22) ve M.Y(28) ile midibüs sürücüsü Orhan A. Yaralandı. Kaza sonrası yaralılardan Z.U Ambulansta sıkıştı. Z.U Sakarya Büyükşehir İtfaiye Dairesine bağlı kaza kırım ekiplerince sıkıştığı yerden çıkarıldı. Yaralılar olay yerine gönderilen çok sayıda Ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralılardan A.U’nun bacaklarında kırıklar olduğu diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis kaza hakkında soruşturma başlattı.

JANDARMADAN KAÇAK MAZOT OPERASYONU



Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Geyve ve Arifiye sınırlarında kalan iki akaryakıt istasyonuna kaçak mazot operasyonu gerçekleştirdi.


Akaryakıt istasyonunda yapılan denetim sırasında müşterilere satış yapılan pompa ve bağlı bulunan yer altı tanklarında toplam 10 bin 886 litre menşe-i belirsiz petrol ürünü ele geçirildi. İki istasyonda bulunan yer altı tankları sökülerek ele geçirilen 10 bin 886 litre kaçak petrol ürünü Sakarya İl Özel İdare Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Jandarma ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

9 Aralık 2012 Pazar

Arifiye Kalaycı'da saha karıştı! 7yaralı 12 gözaltı

Sakarya Amatör Küme D Grubu 9'uncu hafta mücadelesinde Arifiye Kalaycıspor ile Kaynarcaspor karşı karşıya geldi. Gergin başlayan maç 2-1 evsahibi Kalaycıspor'un galibiyeti ile sona erdi.

Maçın bitimiyle birlikte sahada karıştı. Her iki takım oyuncuları arasında küfürleşme ile başlayan gerginlikte futbolcular sille tokat birbirlerine saldırdılar. Bu esnada taraftarlarda sahayı taş yağmuruna tutarken 6 futbolcu yaralandı
.
Yaralanan futbolcular Naim Çakır, Anıl Ihlamur, Volkan Özer, Furkan Yaman, Arim Saraç ile Fatih Gökmen ile futbolcunun babası Ahmet Ihlamur çesitli yerlerinden yaralandılar.

Kanlar içersinden kalan futbolcular ambulanslarla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Olay sonrası Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekiplerinin stada çok sayıda takviye ekip göndermesiyle son bulan olaylara karıştığı öne sürülen 12 kişiyi gözaltına aldı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı...