Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

23 Mart 2013 Cumartesi

KALAYCISPOR 12 AKÇAYSPOR 0

Lider ekibimiz toplam da 102 gole ulaştı.Kalaycıspor 100.golünü Burak attı.lider temsılcımız namağlup liderliğini surduruyor..Amatör liglerde 102 gol atarak bu alanda da lider... Temsilcimiz haftaya Kaynarca deplasmanında önemli bir sınav vericek.. Temsilcimize başarılar diliyoruz..


Uyuşturucu Operasyonu

Sakarya'da şehirlerarası bir yolcu otobüsüne düzenlenen operasyonda, 15 kilo eroin ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.
Bir ihbarı değerlendiren Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yolcu otobüsleri aracılığıyla İstanbul'a uyuşturucu götürüldüğü bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri, doğu illerinden gele bir otobüsü, TEM Otoyolu Arifiye gişelerinde durdurdu. Yapılan aramada, iki kadın yolcunun elbiselerinin altına sarılı halde uyuşturucu madde sakladığı tespit edildi.

Üzerlerinde 15 kilo eroin çıkan Z.S, görümcesi Z.Ç ve eşi M.S gözaltına alındı.

Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaya'dan, Myo Öğrencilerine Süs Bitkiciliği Dersi

Sakarya SÜSBİR Başkanı Arifiye Çiçekçilik Fidancılığın sahibi Erol Kaya, Sakarya Üniversitesi Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı öğrencilerine sektörle ilgili bilgiler verirken, deneyimlerini de paylaştı.
Türkiye SÜSBİR Yönetim Kurulu aynı zamanda SATSO Meclis üyeside olan Erol Kaya, bitki yetiştiriciliğinin dününü ve bugününü değerlendirdi. 3 dekarlık bir alanda başlattıkları üretim faaliyetlerini yıllar içinde 1600 dekara çıkardıklarını belirterek sözlerine başlayan Kaya, "Önceleri tırlar dolusu bitki ithal ederlerken, şimdi; Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Irak gibi komşu ülkelere ihracat yapar duruma geldik. Bugün birçok Avrupa ülkesi ile yarışıyoruz" dedi.

Sektörün kapılarının öğrencilere açık olduğunu söyleyen Kaya, sektörün yetişmiş kalifiye teknikerlere ihtiyacı olduğunu ve bugün istedikleri özellikleri taşıyan eleman bulmakta zorluk çektiklerini de ifade etti. Yapılan etkinliğin öğrenciler için çok yararlı olduğunu ifade eden Sapanca MYO Müdürü; Yrd. Doç. Dr. Aydın Yılmazer,söyleşi sonrası Erol Kaya'ya teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. Yılmazer, sektör hakkında bilgilendiklerini, kalifiye ve eğitimli teknik eleman açığını kapatmak için Üniversite olarak 3+1 Modelini geliştirdiklerini ve öğrencileri yaklaşık 5 ay kadar süren Mesleki Uygulamaları için işletmelere gönderdiklerini söyledi.

Söyleşi sonrası Sakarya Üniversitesi Park Bahçe Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Nurettin Kartal, Recep Özkır, Mine Çilli ve Uygulama Sorumlusu Aziz Çelik eşliğinde üretim seralarını gezen Erol Kaya, öğrencilerin yetiştirdiği bitkileri oldukça başarılı bulduğunu ifade etti.

Toyota, Türk Mühendislerin Tasarladığı Verso ve Corolla'nın Satışından Ümitli

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, Türkiye'de üretilen yeni Verso ile üretimine haziran ayında başlayacakları yeni Corolla'nın ciddi pazar kazanacağını ümit ettiklerini söyledi.
Toyota Türkiye'nin Arifiye ilçesindeki fabrikasında yenilenen Verso modelinin tanıtımı için gazetecilerle biraraya gelen Özer, yenilenen Verso'nun üretimine geçen yıl kasım ayında başladıklarını ifade etti. Bu yıl 50 bin adet üretilmesi planlanan yeni Verso'nun 30'dan fazla ülkeye ihraç edileceğini kaydeden Özer, "Verso, Sakarya'da üretildi. Türkler üretti. Dizaynını da büyük ölçüde Türkler yaptı. Dizaynın tamamı Brüksel'de yapıldı. Brüksel'deki araştırma geliştirme bölümünde de çok büyük oranda Türk mühendisleri çalışıyor. Yeni Verso'dan bizim milletinde emeğinin fazla olması açısından ayrıca gururluyuz. Araç çok güzel oldu. Satış yönüyle de ümidimiz fazla." dedi.

Yeni Verso'da yaklaşık 470'den fazla parçada değişiklik yapıldığını anlatan Özer, şunları dedi; "Verso önceki versiyonlarda olduğu gibi Türkiye ve Avrupa pazarı için özel olarak geliştirildi. Arabaya daha dinamik bir görüntü verildi. Beklentiler çerçevesinde pazarın istekleri, pazarın görüşleri bu değişen 400 parçayla araca yansıtıldı. Bu yıl üreteceğimiz Verso'ların yüzde 95'i ihraç olacak. Türkiye çok Verso satılan bir ülke değil. Türkiye daha çok sedan ülkesi. Yaklaşık 3-4 bin adette 'Türkiye'de satılacaktır' diye ümit ediyoruz. Satış fiyatı 55 bin 200 TL'den başlayacak. Bu Türkiye satış fiyatı. Her ülkedeki pazar seviyesine göre farklı satış fiyatları olabilir."

-YENİ COROLLA-

Yeni Corolla'nın deneme üretiminin fabrikada yapıldığını dile getiren Özer, Corolla'nın üretimine haziran ayında başlayacaklarını belirtti. Corolla'nın üretimi için alacakları 870 işçiden 650'sinin alımının gerçekleştiğini vurgulayan Özer, "Yeni Corolla ile birlikte fabrikamız tam kapasiteye yakın hale gelecek. O da Verso'muzu aratmayacak çok kaliteli bir araç.Yıllık üretim adedi 140-150 bin adetlere çıkacak. Verso Avrupa'ya batı Avrupa dediğimiz bölgeye daha çok gidiyor. Doğu Avrupa, Sedancı olduğu için çok fazla alınmıyor. Corolla Avrupa'ya da aynı gidecek fakat Corolla'nın birinci pazarı 'Rusya olacak' diye düşünüyoruz. Türkiye'de de çok satılacak. yeni Corollayla Türkiye'de de satış şirketimizin ciddi bir pazar kazanacağını düşünüyoruz. Daha sonra Orta Doğu'daki bazı ülkelere satmayı planlıyoruz. Türkiye pazarı yeni Corolla'nın en önemli pazarlarından bir tanesi. Türkiye'de adet olarak '20-25 bin satılır' diye tahmin ediyoruz." diye konuştu.

17 Mart 2013 Pazar

Öğrencilere Sınav Motivasyonu Semineri

Arifiye Anadolu Öğretmen Lisesi ile Arifiye Çok Programlı Lisesi Müdürlüğü işbirliğiyle lise son sınıf öğrencilerine yönelik motivasyon semineri düzenlendi.
Arifiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde eğitim uzmanı Sadık Gültekin'in katıldığı seminerde sınav stresi ve korkusunu yenme, çalışma teknikleri, soru çözme teknikleri konusunda bilgi verildi.

Gültekin, iyi bir bölümde okuyabilmek için sınava girecek 1 milyon 925 bin aday arasında ilk 10 bin aday arasında yer almak gerektiğini belirterek, başarılı olmak için azimle çalışmanın şart olduğunu belirtti.