Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

10 Kasım 2012 Cumartesi

Sapanca'nın imdadına yağış yetişti

Yuvacık Barajı'nda yeterli su bulunmaması sebebiyle Kocaeli'nin de su çektiği Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi giderek düşmüştü. Sanayi tesisleri ve su fabrikalarının da denetimsiz su kullandığı göldeki su seviyesi 31 metreye kadar düşerek, kritik eşik olan 30 metreye yaklaşmıştı. Son iki gündür yağan yağmurla birlikte göl seviyesi yükselmeye başladı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)'nden edinilen bilgiye göre, yağışlarla birlikte göldeki su seviyesi yarım metre yükseldi. Yağışların sürmesi halinde göldeki su seviyesinin şimdilik risk oluşturmayacağı belirtildi.
“RAPOR DİKKATE ALINMALI TAŞ OCAĞI AÇILMAMALI”

Bu arada Sapanca Gölü'nü besleyen derelere çok yakın olan Yanık köyündeki taş ocağının yeniden açılmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Köy muhtarı Sibel Baykal, 35 yıl önce kapatılan taş ocağının yeniden açılmasının Sapanca Gölü'ne zarar vereceğinin bilimsel olarak kanıtlandığını, bu sebeple ocağın yeniden açılmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Baykal, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi için Devlet Demiryolları (TCDD)'na Sapanca'nın Yanık köyünde gölü besleyen derelerin bulunduğu alanda taş ocağı işletme izni vermesine karşı çıktıklarını hatırlatarak, “Haklı olduğumuzu bilimsel olarak da kanıtlamak istedik. Bu sebeple İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Ürünleri Fakültesi İçsular Biyolojisi Anabilim Dalı Başkanlığı'ndan taş ocağının işletilmesi halinde göle zarar verip vermeyeceğinin araştırılmasını talep ettik. Üniversite hazırladığı raporla, endişelerimizin boşa olmadığını gördük.” şeklinde konuştu.

Araştırmalar sonucu hazırlanan raporda, taş ocağının faaliyete geçmesi halinde içme suyu havzası olan Sapanca Gölü ve gölü besleyen Yanık Deresi'nin su kalitesinin olumsuz etkileneceğinin ortaya çıktığını vurgulayan Baykal, “Raporda dere yatağına dökülecek malzemelerin balıkların üreme ve beslenme alanlarında tahribata yol açabileceği ve gölün su kalitesini düşüreceği ortaya çıktı. Dolayısıyla bu rapor dikkate alınarak taç ocağının artık açılmaması gerekir. Zaten bu ocak 35 sene önce de gölü kirletiyor gerekçesiyle kapatılmıştı.” diye konuştu.
Kaynak: CİHAN

9 Kasım 2012 Cuma

FLAŞ: BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN GELİYOR



Türk savunma sanayiinin en büyük özel sermayeli şirketi Otokar’ın ana yükleniciliğinde tasarlanan ve geliştirilen Türkiye’nin ilk Milli Ana Muharebe Tankı ALTAY’ın ilk prototipi tanıtılıyor.

İlk Türk Tankı "Altay" Görücüye Çıkıyor
15 Kasım 2012 Perşembe günü saat 14.00’te Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ev sahipliğinde Otokar Sakarya tesislerinde düzenlenecek “Altay İlk Prototip" töreni için geri sayım başladı. Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı tören için bütün hazırlıklar yapılırken, Sakarya Emniyet Müdürlüğü gerekli önlemler için çalışmalarını sürdürüyor.
Sakarya'dan önemli isimlerinde katılacağı tören için basın mensuplarında Pazartesi gününden itibaren akreleti istenecek. Türkiye'nin gurur kaynaklarından birisi olan Altay için Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. yöneti mi de adeta alarma geçti.
Konu :    Otokar ALTAY İlk Prototip Töreni
Tarih :    15 Kasım 2012
Yer :       Otokar Sakarya üretim tesisleri
Saat :     14.00

Arifiye'de Üretilen İlk Milli Tankımızın Test Sürüşleri!

Tüm hakları ve fikri Türkiye'ye ait olan ilk milli tankımız Altay deneme sürüşleriyle görücüye çıktı. Otokar'ın Türkiye'nin ilk özgün ana muharebe tankı Altay, ilk deneme sürüşüyle gün yüzüne çıktı.

Tüm fikri ve mülkiyet hakları Türkiye'nin olan ilk milli tankı Altay, aynı zamanda Türkiye'nin bu alanda dışa bağımlılığını sona erdirecek.

"500 milyon dolara mal oldu"

Milli tankın tasarım, geliştirme, entegrasyon, test ve üretimine ilişkin tüm bilgi ve dokümanları içeren ve tankın seri üretimine temel teşkil edecek bir teknik veri paketi, hiç bir kısıtlama olmaksızın ve tüm hakları ile Türkiye'ye ait.

Türk milli tankının tasarımı, prototiplenmesi, testleri ve kalifikasyonunun yaklaşık 500 milyon dolara mal oldu.
 
 
 

Sakarya Baro Başkanlığı'na Seçilen Hacıeyüpoğlu'na Ziyaretler Sürüyor

Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı Remzi Çinemre ve Gökkuşağı Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Tamer Çetintaş ile Arifiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Bayraktar, bir süre önce Sakarya Baro Başkanı seçilen Recep Hacıeyüpoğlu' na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Hacıeyüpoğlu, ziyarette yeni yerleşim bölgesi Camili'de bulunan Sakarya Adliye Sarayı'nın plan ve yerinin uygun olmadığını söyledi. Mimari bakımından da adliye binasının sıkıntılı olduğunu ifade eden Hacıeyüpoğlu, "Bütün bunların yanında adliye binası şehirden epeyce uzakta. Bu sebeple burada rahat bir çalışma ortamı yok. Merkeze yakın adliyenin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı yeni bir adliye binası istiyoruz. Bu konuda sivil toplum örgütlerinden destek bekliyoruz." dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacıeyüpoğlu en kısa sürede iade-i ziyarette bulunacağını kaydetti.


Sakarya Demokrasi ve Gelişim Platformu Başkanı Remzi Çinemre ise ziyarette platformun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çinemre, yeni adliye binası için Sakarya Barosu'na destek vereceklerini vurguladı.

AK Parti İl Başkanı Uncuoğlu, Kaymakamları Ziyaret Etti

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, görevlerine yeni atanan Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz, Serdivan Kaymakamı Ramazan Şahin ve Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal'ı ziyaret etti.

Yapılan ziyaretlerde konuşan Uncuoğlu, İktidar partisi olarak hedeflerini her zaman, her yerde dile getirdiklerini belirterek, büyük Türkiye ideali için hedefler koyduklarını söyledi.


Büyük Türkiye idealine ulaşmanın tek yolunun, kurumlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak olmaktan ve birlikte yola devam etmekten geçtiğinin altını çizen Uncuoğlu, şöyle konuştu:


"Hepimizin ortak amacı halkımızın refahı, huzuru ve kaliteli hizmet alabilmesi. Bu noktada, ortak hizmet kültürünü oluşturmak için hepimizin üzerine düşenler var. Birlikte hareket ederek, Sakarya'mız için, Türkiye için en iyisini yapmaya gayret göstermeliyiz. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, çok değerli kaymakamlarımıza yeni görevlerinde başarılar diliyor, hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz." 


 

Son gün 30 Kasım...

Emlak Verigilerinin ikinci taksidinin ödeme süresi 30 Kasım 2012'de doluyor...


Belediyemiz Mali İşlerden sorumlu başkan yardımcımız Adnan AĞIRMAN yaptığı açıklamada;" Emlak vergilerinin ikinci taksidinin son ödeme tarihinin 30 Kasım 2012 olduğunu belirterek, vatandaşlarımızın her hangi bir gecikme cezasına maruz kalmamaları açısından,dikkatli olmalarını istedi.
Bilindiği üzere, kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen  6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun 25/02/2011 tarihli ve mükerrer 27857 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış ve Kanunun bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.  Bu yasadan yararlanarak, Belediyemize olan vergi borçlarını taksitlendiren vatandaşlarımızın son ödeme tarihine kadar ödeme yapmaları gerekmektedir. Bu sebeple gerek yapılandırmanın bozulmaması, gerek gecikme cezasına maruz kalınmaması açısından bu hususu vatandaşlarımıza hatırlatma gereği duyduk." dedi.

Zabıtadan Seyyar Satıcı Denetimi…

Arifiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri 09.Kasım.2012 Cuma günü ilçe genelinde seyyar satıcılara yönelik denetimler gerçekleştirdi.
Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri;  Arifiye  genelinde, esnafın şikayet ederek satışlarının engellenmesini istediği seyyar satıcılara yönelik denetimlerini sıklaştırdı.
Ekipler, Good-year Fabrikası yanında kurdukları kontrol noktası ile ilçeye giren seyyar satıcıları denetledi. Durdurdukları araçlarda kontroller gerçekleştirirken, seyyar satıcıları Arifiye'de satış yapmamaları konusunda uyardı. Daha sonra Arifiye Merkez Camii yanında denetimlerini sürdüren ekipler, burada cuma namazı çıkışı vatandaşa satış yapabilmek için toplanan seyyar satıcıları kaldırdı. Denetimlerde, İlçe emniyet müdürlüğü ekipleri de zabıta ekiplerine destek oldu.

6 Kasım 2012 Salı

8 bin 790 paket kaçak sigara ele geçirildi...

Arifiye İlçesi'nde TEM Otoyolu'nda durdurulan iki otomobilde 8 bin 790 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki otomobili TEM otoyolunda durdurdu. Araçlarda yapılan aramada 8 bin 790 paket bandrolsüz gümrük kaçağı sigara bulundu.

Araçlarda bulunan F.A. (32), E.A. (43), M.A. (36), S.A. (70) ve Z.B. (55) gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

5 Kasım 2012 Pazartesi

şehir içi raylı sistem çalışması



Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir içi raylı sistem çalışması kapsamında kurulacak istasyonların yapım çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, Kentpark, 32evler, Terminal ve Arifiye Bahçelievler’de süren istasyon çalışmasının kısa süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ulaşım çalışmalarında hız kesmiyor yeni bir vizyonu daha hayata geçirerek vatandaşları raylı sistemle tanıştırıyor.

Ulaşım Dairesi Başkanı İsmail Yolcu, şehir içi raylı sistem çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ve çalışmalar kapsamında istasyonların yapım çalışmasının da devam ettiğini kaydetti.


Yolcu yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Şehir içi raylı sistem projemizin ilk etabında yer alan istasyonlarımızı Kentpark, 32evler, Terminal ve Arifiye Bahçelievler’de kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 32evler ve terminal duraklarında çalışma hızlı bir şekilde ilerliyor. Kentpark durağında da çalışmalara başladık. İstasyonlarımız 2,5 metre genişliğinde 80 metre uzunluğunda olacak. Ayrıca mevcut olan iki istasyonumuzu da çalışmalar kapsamında yenileyeceğiz. İlk etap çalışmalarını tamamlayarak en kısa sürede vatandaşlarımızı ekonomik ve konforlu ulaşım ayrıcalığına kavuşturmak istiyoruz.




4 Kasım 2012 Pazar

Şehrin Güneyi Bol Suya Kavuşacak

Sakarya’nın Güney Bölgesi’nin içme suyu geleceğini garanti altına alacak olan Arifiye – Hacımercan - Çaybaşı İçme suyu Projesi çalışmaları ile ilgili bilgiler veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Şehrin Güney Bölgesi’ne 25 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı döşeyerek bu bölgede yer alan yerleşim birimlerinin içme suyu geleceğini garanti altına alacağız. Önümüzdeki hafta içerisinde borular geliyor. Çok kısa bir süre içerisinde de çalışmanın temelini atacağız.” dedi.

TOYOTA 75. Yılını Kutluyor

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın 75’nci kuruluş yıldönümünü kutladığını belirterek, “75 yılda 200 milyonun üzerinde araç üreten Toyota, her zaman daha iyi otomobiller üretme vizyonuyla hareket ederek kalitesi, teknolojisi ve üretim anlayışıyla örnek gösterilen bir marka olmayı başardı. Bundan sonra daha da çekici tasarıma sahip modellerimiz ile müşterilerimizin beğeni ve bağlılığını kazanmayı hedefliyoruz. Toyota olarak bugün burada ilk kez sergilediğimiz Yeni Auris ve Yenilenen Verso modellerimiz ile 2013’te iddiamızı artıracağımıza ve pazardaki gücümüze güç katacağımıza inanıyorum” dedi.
Toyota Avrupa Başkan Yardımcısı Daniele Schillaci de, Türkiye’deki ekonomik göstergelerin umut verici olduğuna değinerek “Türkiye, otomotiv sektöründe Avrupa pazarına göre daha olumlu bir tablo çiziyor. Toyota olarak da Avrupa’daki zorluklara rağmen güçlü satış hedeflerimize ulaşacağımıza eminim. Bunun başarılmasında önemli bir katkısı olduğuna inandığım, lideri ve öncüsü olduğumuz hibrit teknolojisine sahip modellerimizle Türk pazarında da iyi bir yer edinmek istiyoruz. Yaris Hybrid'in İstanbul gibi trafik yoğunluğu fazla olan şehirler için ideal olduğunu düşünüyoruz“ diye konuştu.
Avrupa’da tasarlanan ve Türkiye’deki üretimine devam edilecek olan Yenilenen Verso da Autoshow’da sahne alan bir başka Toyota modeli oldu. 2013 yılında müşterilerle buluşacak olan Yenilenen Verso, Toyota’nın “Keen Look - Keskin bakış” ve “Under Priority - Öncelikli” yeni tasarım anlayışını mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Geliştirilmiş geniş iç hacmi ile ideal aile otomobili kimliğini vurgulayan ve C segmentindeki Toyota ürün atağının bir parçası olarak Autoshow’da sergilenen Yenilenen Verso’da çok yönlülük, genişlik ve pratik kullanım detayları düşünülerek 300’den fazla parça değiştirildi.
2012 İstanbul Autoshow Toyota standında ayrıca; Yeni Yaris, Yeni Avensis ve Avensis Station Wagon, Land Cruiser V8 ve Hilux da sergileniyor.

Sakaryaspor-Bandırmaspor:2-2

Spor Toto 2.Lig 9.haftasında Sakaryaspor, Bandırmaspor'u ağırladı.İki kez yenik duruma düşen Yeşil-Siyahlılar 90+5 levent'in golü ile sahadan 1 puan ile ayrıldı...

 

 Stat: Atatürk

Hakemler: İbrahim Bülbül, Tamer Tekbaş, Hilmi Alper Şenkal

Sakaryaspor: Harun, Metekan, Gazanfer (73. Dk. Hakan), Selim (90. Dk. Hacı Ömer), Kerem (83. Dk. Bünyamin), Abdülkadir, Seçkin, Levent, Muhammer, Hamza, Onur

Bandırmaspor: Kılıç Arslan, Gökalp, Serdar (Dk. 90+3 Fuat), Ercan, Ali (74. Dk. Sinan), Ahmet, Koray, Celal, Mesut, Ayhan, Sezai (59. Dk. Ali)

Sarı kartlar: Dk. 66 Ayhan, Dk. 80 Cenk (Bandırmaspor), Dk. 83 Kerem, Dk. 84 Harun, Dk. 85 Muhammer (Sakaryaspor)

Goller: Dk. 29 Ayhan, Dk. 90+2 Ahmet (Bandırmaspor), Dk. 41 Seçkin, Dk. 90+4 Levent (Sakaryaspor)