Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

9 Ocak 2013 Çarşamba

Arifiye Beyaza Büründü…

Kar yağışıyla birlikte Arifiye'de eşsiz manzaralar ortaya çıktı...

Yurdumuzu etkisi alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı Arifiye'yi beyaza bürüdü.
İlçe merkezinde kar kalınlığı yer yer 15 cm.'yi bulurken, yüksek kesimlere çıkıldıkça kar kalınlığı 40 cm.'yi buluyor.
Arifiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yolları açık tutmak için yoğun bir çaba sarfediliyor. Yetkililer, meteorolojiden alınan son verilere göre bu gece ve yarın gece   -3C°'ye düşecek olan hava sıcaklığı nedeniyle don ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyardı.
Karın yağması ile birlikte Arifiye ilçe merkezi, İl Ormanı ve Gölbaşında doyumsuz manzaralar oluştu. İşte Arifiye'den kareler…

7 Ocak 2013 Pazartesi

Yoğun Kar yağışı...

 Sakarya’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı devam ediyor. Şehir merkezinde etkisini gösteren kar yağışı Akyazı, Hendek ve Kaynarca ilçelerinde birçok köy yolunun kapanmasına sebep oldu. Arifiye merkez ve özellikler yuksek kesımlerın de de kar yağışı etkili oluyor..


İlimizde yaşanan kar yağışı nedeniyle 07/01/2013 saat 12:30 itibariyle Akyazı’da 2, Ferizli’de 1, Geyve’de 3, Hendek’te 7, Karasu’da 10, Kocaali’de 7 ve Sapanca’da 2 olmak üzere toplam 32 köy yolumuzda kar ile mücadele çalışmaları devam etmektedir...



 Hava sıcaklığının iki dereceye düştüğü Adapazarı ilçesinde ise kar yağışı hayatı etkiliyor. Sakarya İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kar yağışının etkili olduğu D-100 Karayolu ve Tem Otoyolunda Sakarya Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele ekipleri kürüme ve tuzlama çalışmalarını başlattı..

Yüksek hızlı tren (YHT) Arifiye'ye Uğrayacak

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, yüksek hızlı tren (YHT) güzergahının ilçeden geçmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.
Karakullukçu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ile TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ı ziyaret ettiklerini belirterek, YHT projesini görüştüklerini kaydetti.

Karakullukçu, Arifiye'nin demiryolu ve karayolu bakımından İstanbul'un Anadolu'ya açılan kapısı konumunda olduğunu belirterek, şunları bildirdi:

"Arifiye'nin by-pass edilmesi söz konusu olmuştu ancak bu bölgede yapılması düşünülen tünelin maliyetinin çok yüksek bulunması nedeniyle, 30 ay süre ile kapatılan hattın planlanan sürede hizmete açılabilmesi için güzergahın yeniden Arifiye'den geçmesi kararlaştırıldı. Böylece Arifiyemiz hem Anadolu'ya hem de İstanbul'a gelen ve giden vatandaşlarımız için ara istasyon olmaya devam edecek, Arifiye'nin simgelerinden biri olan Arifiye tren garı tarihi misyonunu sürdürecektir.

Yüksek hızlı tren güzergahının Arifiye'den geçmesi kararlaştırıldı."

6 Ocak 2013 Pazar

Arifiye'de Başıboş Köpek 3 Kişiyi Isırdı

Manolya Sokakta boş bir baraka altına yavru yapan köpek sokaktan geçen insanlara saldırdı.
Manolya Sokakta terk edilmiş halde bulunan bir barakanın altında doğum yapan köpek 2 günde sokaktan geçen 3 kişiyi ısırdı. Vatandaşlar, yetkililere bildirmelerine rağmen, yetkililerin durumu çözüme kavuşturmadığını belirtilirken köpeğin saldırısına uğrayan Kadir Gürsel isimli vatandaş, "Evimizin karşısındaki boş baraka altına yavru yapan köpek insanların canlarını tehlikeye atıyor. Kuduz olup olmadığı belli olmayan köpek geçenlerde mahallenin küçük çocuklarından birini de bacağından ısırdı. Bunun yanında özellikle geceleri sokaktan insan geçirmeyen köpek bizi ve komşularımızı havlayarak fazlasıyla rahatsız ediyor. Belediyeye şikayet ediliyor fakat ilgilenen kimse olmadı" dedi.

Doğum yapan köpeğe ve yavrularına su vermek için yaklaşan ve bıraktığı kaptaki suyu içen köpeğin bacağına saldırarak kendisini ısırdığını dile getiren Kadir Gürsel, "Isırıldıktan sonra hemen hastaneye başvurdum. Gerekli aşıları olduktan sonra 2 saat kadar gözetim altında tutularak taburcu edildim. Arifiye Belediyesinin bu konuya çözüm bulması gerekli. Ufak yaştaki çocuklar bu mahallede oyun oynuyor. Basit bir ısırılmadan çok daha kötüsü de olabilir" ifadelerini kullandı.

Lpg Yüklü Tanker Devrildi: 1 Yaralı

Arifiye de  LPG yüklü tankerin devrilmesi sonucu 1 kişi yaralandı.
D-25 karayolunda Bilecik yönüne giden Ramazan Atar idaresindeki 51 AY 396 plakalı LPG yüklü tanker, Arifiye ilçesi yakınlarında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, bariyerlere ve Musa Orhan yönetimindeki 33 CAR 51 plakalı otomobile çarparak devrildi.

Sürücü Atar, 112 Acil Servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

LPG kaçağı nedeniyle itfaiye ekipleri güvenlik önlemi aldı.