Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

9 Mart 2013 Cumartesi

Kurusıkı Tabancayla Okul Basıp, Öğrenci ve Öğretmen Dövdü

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki Ümit Erdal Endüstri Meslek Lisesi'nde kardeşinin başka bir öğrenci tarafından rahatsız edilmesine tepki gösteren Ramazan Y., yanında arkadaşı S.S. ile birlikte elinde tabancayla geldi. Kardeşini rahatsız eden öğrenciyi tartaklayan Ramazan Y. ve S.S. ayrıca kendilerine engel olmak isteyen öğretmeni de yere yatırıp tekme tokat dövdü. Öğretmene dayak olayı da okulun güvenlik Kamerasınca saniye saniye kaydedildi.
Olay, hafta içi Arifiye'de bulunan Ümit Erdal Endüstri Meslek Lisesi'nde meydana geldi. Bir ilköğretim okulunun kantinini işleten Ramazan S., 9'uncu sınıfta okuyan kardeşini, 10 sınıfta okuyan başka bir öğrencinin rahatsız etmesi üzerine yanına arkadaşı S.S.yi alarak okula geldi.

İddialara göre, okul yönetimine durumu anlatan Ramazan Y., suçladığı 10'uncu sınıf öğrencisi ile görüşmek istediğini söyledi. Ancak, bu istek kabul edilmedi. Bunun üzerine okulun koridorunda bekleyen Ramazan Y. ve arkadaşı Sedat S., teneffüs zilinin çalmasıyla dersten çıkan öğrenciye saldırarak koridorda dövmeye başladı. Bunu gören öğretmen Nurettin P. öğrenciyi kurtarmak için müdahale etti. Ramazan Y. ve arkadaşı Sedat S., bu kez öğretmene tekme tokat saldırdı. Araya giren diğer öğretmenler saldırganları güçlükle engelledi.

Eli silahlı Ramazan Y. ve arkadaşının okul içinde öğrenci ve öğretmene saldırısı, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Şikayetçi olan öğretmen Nurettin P.'ye adli tabiplikçe 2 gün iş göremez raporu verildi.

Gözaltına alınan Ramazan Y. ve Sedat S. sorgulanırken, Ramazan Y.'nin elindeki tabancanın kuru sıkı tabanca olduğu anlaşıldı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol kararı alınarak serbest bırakıldı.

SENDİKADAN TEPKİ

Eğitim Bir- Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan, okula silahla gelip öğrenci ve öğretmene saldıran kişinin bir başka okulun kantin görevlisi olduğunu hatırlattı.

Özkan, "Yaşanan bu olaydan sonra ilçe milli eğitim, çocuklarımıza hizmet veren başka bir okul kantininde bu kişilerin bulunmasına izin vermemelidir. Okul basan, öğretmenlere saldıran bu kişilere gereken ceza verilmeli, başka kişilerin bu tür olaylara tevessül etmesine zemin hazırlayacak, gevşeklik, geciktirme veya işi örtme gibi durumlara müsaade edilmemelidir" dedi.