Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

6 Haziran 2013 Perşembe

Belediye 450 Öğrenciyi Kampa Götürüyor

'Doğada Yaşam ve Gelişim Kampı' üç dönem halinde gerçekleştirilecek. Birinci dönem 17–22 Haziran, ikinci dönem 24–28 Haziran ve üçüncü dönem de 1–6 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Okullara dağıtılan formlar, kampa katılacak öğrenciler tarafından doldurularak 14 Haziran Cuma günü mesai bitimine kadar Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'na teslim edilecek.

Belediyeden yapılan açıklamada, kampın amacının 12–15 yaş arası çocukların iletişimini güçlendirmek, doğa ortamında rekreatif etkinliklerle yarışma olgusunu da işe katarak takım ruhunu kazandırmak olduğu belirtildi. Ayrıca, izcilik öğretileri ile doğa ortamında sosyal yaşam, paylaşım ve yardımlaşma olgusunu geliştirerek çocukların kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve kendisi, ailesi ve ülkesi için yararlı bireylerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmak olduğu vurgulandı.

Kampta, temel izcilik bilgileri, voleybol, futbol, el işi çalışmaları, halk oyunları, oryantiring (harita ve pusula yardımı ile yön bulma), iz sürme, yıldız eğitimi, kontrollü ateş yakma, balık tutma, müzik ve tiyatro, çuval yarışları, ip çekme oyunları, masa tenisi, dart, çadır kurma ve toplama, kamp malzemesi bakımı, gece yürüyüşü, ilkyardım, trafik, kişisel beceri sergileme (tiyatro, şiir, herhangi bir enstrüman çalma) gibi değişik rekreatif etkinlik ve oyunlar alanında uzmanlarca eğitimler verilecek