Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

3 Kasım 2012 Cumartesi

Sakarya'da sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi.



 

Sakarya'da sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi.
Şehir merkezinde akşam saatlerinde başlayan gök gürültülü sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Sağanak yağışla birlikte etkili olan kuvvetli rüzgar, ağaçları devirdi. Enerji nakil hatlarına zarar verdi.

Adapazarı, Serdivan ve Erenler ilçelerinde bazı mahallere bir süre elektrik verilemedi. Şimşekler şehri zaman zaman aydınlattı. Gök gürültülü sağanak yağış sabah saatlerınde yerını güneşe bıraktı..

3 Kasım Cumartesi günü bazı yerel gazeteler...

3 Kasım Cumartesi günü bazı yerel gazetelerde şu başlıklar kullanılmıştır.

Adapostası: "Aydın Kazanırsa Erdoğan Ankara'ya"


MHP Kurultayı Sakarya'nın kaderini belirleyecek. MHP 10. Olağan Kurultay'ı  pazar günü Ankara'da yapılacak. Mevcut Başkan Bahçeli'nin karşısındaki en güçlü isim olan Koray Aydın sandıktan galip çıkarsa Sakarya İl Başkanı olan Erdoğan Ankara'nın yolunu tutacak.

Bizim Sakarya: "Kaçakçılara Ağır Darbe"

Kocaeli polisi, aralarında ilimizin de bulunduğu 23 ili kapsayan eş zamanlı operasyonla, kaçak sigara, nargile ve tütün pazarlayan suç örgütünü çökertti. PKK bağlantısı olan ve gözaltına alan 57 şüpheliden 10'u adliyeye sevk edildi.

Yenihaber: "Taşocağı İstemiyoruz"

İl Genel Meclisi üyeleri Sapanca Yanık'ta yapılması planlanan taş ocağına tepki gösterek, Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne göndemek üzere bir rapor yayınladı.

Yenigün: "Endişe Büyüdü!"

Sapanca Yanık'ta kurulacak taş ocağına, İl Genel meclisi de karşı çıktı. Hızlı Tren Projesi'ne taş sağlamak amacıyla, Sapanca Yanık Köyü'nde açılmak istenen 3 taş ocağının yerini inceleyen İl Genel Meclisi üyeleri de, bu duruma karşı çıktıklarını içeren rapor ile taş ocaklarına izin verilmemesini istediler.

kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!

Bugün (02.11.2012 Cuma) 16.30-20.00 TSİ saatleri arasında Bursa’nın kuzey kesimleri (Mudanya, Gemlik, Yenişehir, Orhangazi ve İznik), Yalova, Sakarya ve Kocaeli İl genelinde yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor!
Beklenen HadiseGökgürültülü Sağanak Yağış
Beklendiği Yerİstanbul ve Balıkesir radarlarından alınan son veriler ve yapılan meteorolojik analizlere göre; Halen Bursa ve Balıkesir'in kuzey çevrelerinde gökgürültülü sağanak yağışa neden olan bulut kütlesinin, Bursa’nın kuzey kesimleri (Mudanya, Gemlik, Yenişehir, Orhangazi ve İznik), Yalova, Sakarya ve Kocaeli İl genelinde 16.30-20.00 TSİ saatleri arasında yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa neden olması (Yağış anında kuvvetli rüzgar ve yıldırım ile birlikte) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı02.11.2012 16:00-20:00 TSİ
Hadisenin ŞiddetiKuvvetli Yağış

2 Kasım 2012 Cuma

Günün Gazete Manşetleri

2 Kasım Cuma günü bazı yerel gazetelerde şu başlıklar kullanıldı.

Yenihaber: "TOKİ 2B'ye Kondu"

Vatandaş'ın tapu beklediği binlerce dönüm 2B arazisine "Proje Üreteceğim" diyerek el koydu. Yuvalıdere, Evrenköy ve Uzunkum'daki emsalsiz arazilerde TOKİ'nin Uydukent ve konutları yükselecek.

Adapostası: "Bütçe Artıyor"

Bütçe görüşmelerinin başladığı İl Genel Meclisi'nde ilk gün tahmini rakamlar açıklandı. Buna göre; bu yıl 64 milyon olan bütçe, gelecek yıl 74 milyon 500 bin olarak öngörülüyor.

Yenigün: "100 Yıllık Garanti"

Sakarya'nın birçok bölgesi, birinci sınıf içme suyuna kavuşacak. Sakarya halkının daha sağlıklı su içmesini sağlamak için, 10 yeni içme suyu deposu ile 6 yeni arıtma tesisi yapımında son aşamaya gelinirken, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sakarya'nın 100 yıllık içme suyu ve alt yapı geleceğini garanti altına alıyoruz" dedi.

Bizim Sakarya: "Köy Çocuklarına Eğitim Engeli"

Okul var, lojman var, öğretmen yok! Geyve'ye bağlı Hisarlık Köyü'nün 66 aylık çocukları gerekçesi gizli tutulan karar yüzünden okula gidemiyor.

Arifiye Gölbaşında Çimlendirme Çalışmaları Başladı…

Gölpark, vatandaşımızın büyük beğenisini kazandı...


Belediyemizce Gölbaşında yaptırılan Göl Parkta, kurak giden yaz mevsimi boyunca yapılamayan çimlendirme çalışmaları başladı.
Vatandaşımızın büyük beğenisini kazanan ve en gözde dinlenme tesislerinden olan Göl Parkta, çimlendirme çalışmaları başladı. Yaklaşık yüz dönümlük bir alanı kapsayacak çalışmaların kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanıyor. Göl park için projenin başlangıcından bu yana yaklaşık iki milyon TL  harcama yapıldı.
Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; "Arifiye Gölbaşında yaptırdığımız Göl Parkı büyük ölçüde tamamlayarak, vatandaşımızın hizmetine sunduk. Bu tesis Arifiye'lilerin ve Sakarya'mızın en gözde dinlenme tesislerinden biri oldu. Yüz dönümlük bir alan üzerine kurduğumuz Göl Parkta, kurak giden yaz mevsimi nedeniyle çimlendirme çalışmasını yapamadık. Hazır çimin de hem çok pahalıya mal olması, hem de kuraklık nedeniyle yanma olasılığı nedeniyle, alanı çim ekmek suretiyle yeşillendirmeye karar verdik.  Bu gün itibarı ile yabancı otların temizlenmesi amacıyla, ilaçlama yapılmaya başladı. Sonrasında çim ekimi yapılacak ve Göl Park yemyeşil bir şekilde çimlendirilerek vatandaşımızın hizmetine sunulacak." dedi.


31 Ekim 2012 Çarşamba

Arifiye Meydan Çalışmaları

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye'ye meydan kazandırmak için yürütülen çalışmaları inceleyen Başkan Toçoğlu, "İlçelerimizi önemsiyoruz ve ilçelerimizin daha çok gelişmesine katkı sağlayacak yatırımları hayata geçiriyoruz. Beş bin metrekarelik alan üzerinde yapılan ve çok güzel bir projesi olan meydan Arifiyemize hayırlı olsun" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Arifiye'ye giderek Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Arifiye meydan çalışmasını yerinde inceledi. Başkan Toçoğlu ile birlikte Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ve Karapürçek Belediye Başkanı Orhan Yıldırım'a Arifiye'de gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi veren Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, "Başkanımız Zeki Toçoğlu'nun desteğiyle Arifiye'de birbirinden önemli ve büyük yatırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çalışması başlatılan meydan projesi için de Sayın Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.


Arifiye Meydan çalışmasının yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, Arifiye'nin son yıllarda hızlı bir gelişme gösterdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin her yanında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Toçoğlu, "İlçelerimizi önemsiyoruz ve ilçelerimizin daha çok gelişmesine katkı sağlayacak yatırımları hayata geçiriyoruz. Daha önce sözü verdiğimiz Arifiye Meydan çalışmasını da hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 5 bin metrekarelik Arifiye Meydanı çok güzel bir projeye sahip. Yapılan çalışmalar kapsamında meydan zeminini yenileyecek, aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştireceğiz. Ayrıca bir havuzun da yapıldığı meydanda modern oturma grupları kurulacak. Meydan çalışmasını kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Elektrik Kesintisi

Karasu, Adapazarı, Arifiye, Erenler, Serdivan ve Kaynarca ilçelerinde 2 ve 3 Kasım'da montaj çalışmaları nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'den (SEDAŞ) yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Kasım Cuma günü 08.00-10.00 saatleri arasında Karasu Yuvalıdere Beldesi Yazda Mahallesi, 09.00-12.00 saatleri arasında Yalı Mahallesi Batı Karadeniz Caddesi Tersane karşısı, 10.30-13.30 saatleri arasında Aziziye Mahallesi Ankara Caddesi TOKİ civarı, 11.00-14.00 saatleri arasında Yalı Mahallesi Plaj Caddesi Dörtyol Işıklar civarı, 11.30-14.30 saatleri arasında Doğu Karadeniz Caddesi Zenginler sitesi civarı, 14.00-17.00 saatleri arasında Aziziye Mahallesi Üniversite Caddesi Akın Sitesi civarı, 16.00-19.00 saatleri arasında Küçükboğaz mevkisi, 17.00-19.00 saatleri arasında A.Aziziye Mahallesi Akkum 3 civarı elektrik alamayacak.


3 Kasım Cumartesi günü ise 00.00-05.00 saatleri arasında Adapazarı Tuzla Mahallesi Sanayi Cadde başı, 1263 Sokak ve civarı, 01.00-02.00 saatleri arasında Arifiye Karaaptiler Mollaköy, Kumbaşı Mahallesi, 01.00-02.00 saatleri arasında Erenler E-5 yolu üzeri Başak traktör ile Balballı Köyü arası, Kozluk Mahallesi, Alancuma Mahallesi, Kamışlı, Emirler, Reşitbey, Kayalar Memduhiye, Çaybaşı Yeniköy, Çaybaşı Fuadiye, Türk Çaybaşı, Kemaliye, Hacıköy, Şükriye, Değirmendere, Yazılı, Ekinli, Pirahmetler, Tavuklar, Nakışlar, Sarıcalar, Şeyhköy, Budaklar, Hasanbey, Çaykışla, K.Esence, B.Esence, Hacılar, Abalı Yeni Mahalle'ye elektrik verilemeyecek.


Ayrıca, 01.00-03.00 saatleri arasında Adapazarı ve Serdivan İlçeleri, Yazlık Köprübaşı Mahallesi Kanal boyu, Aralık Caddesi Taşkısığı, Karakamış Mahallesi, 08.00-16.00 saatleri arasında Serdivan İlçesi, Yazlık Köprübaşı Mahallesi Köprü civarı ve Şeker Fabrikası, 08.30-14.00 saatleri arasında Kaynarca Dudu, Topçu, Karaçalı, Arifağa, Ortaköy, Birlik, Başoğlu Köyleri elektriksiz kalacak. 


 Muhabir: Salih Eren
Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

TEM'DE CAN PAZARI : 7 YARALI

TEM Otoyolu Sakarya mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 3’ü çocuk 7 kişi yaralandı. Olay yerine çağrılan ek ambulans gecikince yaralı, yarım saat yerde bekledi.
Kaza,  Arifiye ilçesi 57 köprü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara İstikametinden İstanbul istikametine gitmekte olan Murat Çatalahmetoğlu idaresindeki 34 YN1759 plakalı otomobil aynı istikamete gitmekte olan Burak Eroğlu idaresindeki 06 DG 8621otomobile çarptı. Kaza sonrası her iki otomobilde yolun ortasında kaldı. Kaza yapan araçların arkasından gelen Süleyman Araz (31) idaresindeki 34 DH 8795 plakalı otomobil kaza yapan araçlara çarpmamak için direksiyonunu kırdı. Kontrolden çıkan otomobil önce otoyolu ayıran bariyerlere çarptı daha sonra ise yoldan çıkarak su kanalına uçtu. Kaza’da otomobil sürücüsünün yanı sıra aynı araçta bulunan Emin Bozkurt (28), Şükran (8), İsmail (4) ve Mehmet Şirin Araz (37) ile Veysi (43) ve Samet Kavak (4) yaralandı. Yaralılardan Emin Bozkurt kaza sonrası otomobil içerisinde sıkıştı. Bozkurt, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesine bağlı ekiplerce sıkıştığı yerden çıkarıldı. Kaza yerine ulaşan iki ambulansın ardından yaralı sayısının fazla olması sebebi ile üçüncü bir ambulans istendi. Ek ambulansın olay yerine gelmesi uzayınca 43 yaşındaki Veysi Kavak yarım saat yerde ambulans bekledi. Havanın soğuk olması sebebiyle üşüyen Kavak’ın üzerine 112 personeli ve itfaiye personeli montlarını örttü. Olay yerine çağırılan üçüncü ambulansında gelmesinin ardından yaralılar Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Toyotasa Travmatoloji ve İlkyardım Hastanesi acil servisine kaldırıldı. Araçta bulunanların Batman’dan İstanbul’a gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi. Kaza hakkında soruşturma başlatıldı. 
IHA

Arifiye Halk Eğitim Merkezi Yeni Yerinde Hizmete Girdi…

Arifiye'de eğitim seferberliği sürüyor. Sanayicimizin ihtiyaç duyduğu teknik personel Meslek Yüksek Okulumuzda yetiştirilirken, Halk Eğitim Merkezimiz de vatandaşımıza yönelik düzenlediği kurslarla dikkat çekiyor…
Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Öz yaptığı açıklamada; "Halk Eğitimi Merkezimiz 2009 yılı Aralık ayında açılmış olup İlk olarak Anadolu Öğretmen Lisesi Bahçesinde bulunan binada hizmetine başlamıştır. Ekim 2010 tarihi itibari ile Eski Neviye İlköğretim Okulu prefabrik binasına taşınarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 10 Derslik bulunan binada yerel imkanlarla yapılan bakım ve onarımlar doğrultusunda fiziki şartlarını iyileştirerek hizmetine başlamıştır.
En son Arifiye Belediyesi tarafından yaptırılan Kültür Merkezi Kompleksi içinde bulunan B Blokta hizmete giren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, çeşitli branşlarda açtığı kurslarla Arifiye'lilere  hizmet ediyor.
Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinde bulunan veya bu kademelerden çıkmış bireylere; gerekli bilgi, beceri ve davranışlar kazandırmak için örgün eğitimin yanında veya dışında onların; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerini sağlayıcı nitelikte, çeşitli süre ve düzeyler de yaşam boyu yapılan eğitim, üretim, rehberlik ve uygulama etkinlikleri merkezimizin kuruluş amacına yönelik yaptığı çalışmalardır.
Örgün eğitimin yanında ve dışındaki tüm bireyleri hedef kitlesi içine alan merkezimiz; insanımıza okuma yazma öğretmeyi, boş zamanlarını değerlendirme isteyen kişilere çeşitli branşlarda açtığı kurslarla el becerilerini geliştirmeyi, Bilgisayarlı Muhasebe, Web Tasarımı, Bilgisayar Operatörlüğü, Bilgisayarlı Proje Tasarım (AUTOCAD) kursları gibi mesleki kurslarla insanımızı meslek sahibi yapmayı amaçlamaktadır.
Bu kursların yanında, Arifiye Belediyesi ile işbirliği yapılarak, atletizm, karate, taekwondo, judo, boks, masa tenisi, basketbol, halk oyunları, satranç, badminton, aerobik-fitness, plates, yüzme, tenis gibi branşlarda verilen kurslarla, sporseverlere spor yapma olanağı sağlanmaktadır.
Kurslarımız bunlarla da sınırlı değil. İnsanımızın ihtiyaç duyduğu her alanda kurs düzenlemekteyiz. Bunun için vatandaşımızın talebi ve o branş için en az on iki kişilik başvuru yeterli.
Şu an Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'ye hazırlık, ilköğretim sekizinci sınıf öğrencileri için liselere hazırlık kursları için hazırlıklarımız sürüyor. Bu kurslar; on beşer kişilik sınıflarda hafta içi saat: 17:30-21.00 ve hafta sonları olmak üzere kursiyerlerin uygun olduğu zaman dilimlerinde düzenlenecek.
Vatandaşlarımız, faaliyetlerimizi ve kurslarımızı www.arifiyehem.gov.tr internet adresinden de takip edebilirler.Tüm Arifiye'lileri Merkezimize bekliyoruz." dedi.

30 Ekim 2012 Salı

Arifiye Kışa Hazırlanıyor!...

İlçemiz Fatih Mahallesi Selimiye Caddesinde Yağmur Suyu Kanalı Yenilendi...

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşan kış mevsimi için hazırlıkları sürüyor. Bir taraftan yeni yol yapım, mevcut yolların bakım ve onarımı çalışmaları sürerken, diğer yandan alt yapı kontrol edilerek, tıkanan mazgallar açılıyor,  ihtiyaç duyulan noktalarda yağmur suyu şebekeleri yenileniyor.
Bu çalışmalar kapsamında ekiplerimiz, Fatih Mahallesi Selimiye Caddesinde yağmur suyu kanalını yeniledi. Fen İşleri Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, kış mevsiminde vatandaşımızın mağdur olmaması için, alt yapı bakım, onarım ve yenileme çalışmaları kısa bir süre içerisinde tamamlanacak.

 

29 Ekim 2012 Pazartesi

MAGANDA KURŞUNU BAKIN ONU NEREDE BULDU

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde TEM otoyolunda rastgele ateş açılması sonucu, kurşunun isabet ettiği otomobil sürücüsü yaralandı.
Kurban Bayramı tatilinin ardından otomobiliyle İstanbul'a dönen Sefa Polat, TEM'de aracıyla seyir halindeyken maganda kurşunuyla yaralandı. Nereden ve kim tarafından atıldığı belirlenemeyen kurşun, seyir halindeki otomobilin açık camından içeri girerek Polat'ın sol bacağına isabet etti. Yaralanan Polat, aracını durdurup 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Ambulansla Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırılan Polat'ın bacağındaki kurşun çıkartıldı. Mermi çekirdeği balistik inceleme için kriminal laboratuvara gönderildi. Polat'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
ÇARK HABER

Toyota Türkiye liderlik yapacak

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, yeni Corolla'nın Japonya'daki geliştirme süreci tamamlandığını söyledi. Özer, Corolla'nın ilk deneme üretiminin yeni Corolla'yı üretecek diğer ülkelerdeki fabrikaların katılımıyla Toyota Türkiye'nin liderliğinde yapılacağını belirtti.

Orhan Özer, yaptığı açıklamada, bu yılın 9 aylık bölümünde 63 bin 401 adet araç ürettiklerini, 54 bin 454 adette otomobil ihraç ettiklerini ifade etti. Avrupa pazarındaki daralma pek çok ihracatçı gibi kendilerini de etkilediğini vurgulayan Özer, etkilenmiş olmalarına rağmen geçen yılın değerlerini koruyabildiklerini ifade etti. Tüm çalışanlarıyla birlikte gelecek yıla odaklandıklarını anlatan Özer; "Yeni Corolla'nın üretim hatlarımızdan çıkmaya başlamasıyla birlikte artık çok daha yüksek üretim ve ihracat rakamlarını telafuz etmeye başlayacağız." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE DE BÜYÜK
TALEP GÖRECEK"
2013 yılının ortasında üretilmeye başlanacak olan yeni Corolla'dan yılın geri kalan kısmında 60 bin adet üretmeyi planladıklarını belirten Özer; "Ertesi yıldan itibaren ise Corolla üretiminin 100 bin adetin üzerinde gerçekleşmesini umuyoruz. Toplam üretimimiz Corolla ile birlikte gelecek yıl 100 binin üzerinde, ertesi yıl ise tam kapasitemize yakın gerçekleşecek." dedi.
Corolla'nın, sedan araçların daha fazla talep gördüğü ve satıldığı ülkeler başta olmak üzere Avrupa dışında ki pazarlara da ihraç edileceğini ifade eden Özer, şöyle konuştu; "Bunların başında Rusya, bazı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri, İsrail geliyor. Ülkemiz de bir sedan ülkesi olduğu için, Türkiye'de de büyük bir talep göreceğini düşünüyoruz."
Ağırlıklı olarak Corolla projesine odaklanmış durumda olduklarını anlatan Özer, daha farklı projeler için aday ülke olma hedeflerine yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Başkan İsmail Karakullukçu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı...

Başkan mesajında; "Milletçe Cumhuriyetin ilanının 89. yıl dönümünü büyük mutluluk ve heyecanla kutlamanın kıvancı içindeyiz. Tüm yurtta olduğu gibi güzel ilçemiz Arifiye'de de, bugünü huzur ve güven içinde kutlamanın onurunu yaşıyoruz. 29 Ekim, çağdaş anlamda bir devletin temel taşlarının yerine konulduğu, ulusun kenetlenerek verdiği bir ölüm kalım mücadelesi; onur, haysiyet ve namus mücadelesi sonunda kazanılmış eşsiz bir zaferdir” dedi.
Başkan Karakullukçu şöyle devam etti;“Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi; ‘‘bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale’yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Aziz Türk Milleti; dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir.’’

28 Ekim 2012 Pazar

LC Waikiki’den Yardım

LC  Waikiki’den  Yardım




LC Waikiki Mağazacılık tarafından gönderilen giyecek yardım paketleri Sevgi Evleri Kız Yurdu ve Rehabilitasyon Merkezi sakinlerine dağıtıldı.