Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

20 Ocak 2013 Pazar

Sakarya'ya Ray-bic Geliyor...

Büyük şehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve Adapazarı-Arifiye hattında çalışacak olan Raylı Sistem çalışmalarında sona yaklaşılıyor...


İlimizde trafik ve ulaşım sorununa çözüm getirmesi beklenen raylı sistem çalışmalarında sona yaklaşılıyor. Durak çalışmaları bitirilen raylı sistemin kısa bir zaman içerisinde  hayata geçirilmesi planlanıyor. Adapazarı-Arifiye hattında hizmet verecek olan raylı sisteme, istenirse bisikletle binilebilecek. Raylı sistem bu özelliği ile Türkiye'de bir ilk olacak.
Bisikletle Binilebilecek.
Şehir içi Hafif Raylı sistem, benzerlerinden farklı olacak. Zira yolcular dilerse, vagonlara bisikletleriyle de binebilecek. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ilk seferlerin Arifiye-Adapazarı hattında olacağını belirterek " Şehir içi hafif raylı sistem hattı üzerinde Kentpark, Mithatpaşa, 32 Evler, Terminal ve Arifiye Bahçeli Evlerde yaptığımız çalışmalarla istasyonlarımızı hazır hale getiriyoruz. Tren setlerimiz e bisikletle de binilebilecek ve Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulaması (Kart54) bu sistemde de geçerli olacak." dedi.
İsim Önerisi Sosyal Medyadan
  Öte yandan şehir içine yapılması planlanan  hafif raylı sistem için Sosyal medyada isim arayışına girildi. Sosyal takipçilerinden isim önerisinde bulunmalarını isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Zaki Toçoğlu isimle ilgili anket çalışması da yapacaklarını belirterek bazı alternatifleri sıraladı. Önerilen isimler arasında;" Adaray, Sakray, Ray54,KentRay, SaRay, Sakaray, ÇarkRay, RayAda" gibi isimler bulunuyor.
Kaynak:Sabah Gazetesi


Resim yazısı ekle