Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

16 Şubat 2013 Cumartesi

Yıldızlarda Bisikletçimiz Serhat Mercan Türkiye Birincisi Oldu…

Arifiye Gençlik Spor Kulübü bisikletçisi Serhat MERCAN 8-10 şubat 2013 tarihleri arasında Mersin ilinde yapılan bisiklet yol yarışmaları ve kriteryum yarışmalarında yıldızlar kategorisinde Türkiye Birincisi oldu.

     İlçe Kaymakamımız Mehmet ÜNAL şampiyon bisikletçimiz Serhat MERCAN'ı İlçe Gençlik Spor Müdürü İbrahim ARKAN'la birlikte makamında konuk ederek başarılarından dolayı kutladı ve kendisine hediye takdim ederek başarılarının devamını diledi.

Camiden Yardım Kutusunu Çaldı 'Günah İşledim' Dedi




Arifiye ilçesinde, camideki dernek kasasında bulunan 7 bin lira ile içinde 600 lira bulunan yardım kutusunu çaldığı iddiasıyla tutuklanan 29 yaşındaki Selçuk T. ifadesinde, "Yardım kutusunu çalarak günah işledim" dedi.
Hırsızlık olayı Arifiye ilçesinde bulunan Merkez Camisi'nde önceki gece meydana geldi. Cami içerisinde bulunan cami derneğine giren şüpheli, derneğin kasasında bulunan 7 bin lirayla yine dernekte ihtiyaç sahipleri için cemaattan toplanan 600 liranın bulunduğu yardım kutusunu çalarak kaçtı. Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin Sapanca'da oturan ve daha önce hırsızlıktan 16 kez hakkında işlem yapılan Selçuk T. olduğunu belirledi.

Selçuk T.'nin ifadesinde yardım kutusunu çaldığı için pişman olduğunu belirterek, "Yardım kutusunu çalarak günah işledim" dediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Selçuk T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

13 Şubat 2013 Çarşamba

Arifiye'de Orta Hasarlı Binaların Yıkımı Sürüyor

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören binaların yıkım çalışmaları sürüyor.
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada; "17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 tarihlerinde meydana gelen ve yaklaşık 17.000 vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem felaketlerinde hasar gören ve o günden bu yana herhangi bir onarım veya güçlendirme yapılmayan binalar Orta Hasarlı olarak tanımlanıyor. 7269 Sayılı Afet Yasası çerçevesinde Afet İşleri Genel Müdürlüğünce yapılan tespitler sonucu Orta Hasarlı olarak nitelenen binalardan; İlçemizin Fatih Mahallesi 450 No'lu sokakta bulunan ve Yaşar-Turgut-İsrafil İlhanlar adına kayıtlı üç katlı bina, Neviye Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve Tahir Bahadır adına kayıtlı dört katlı bina ile Cumhuriyet Mahallesi

Kalaycı Mevkiinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camii'nin yıkımları devam ediyor. İmar İşleri Müdürlüğümüzde bulunan listede belirtilen ve encümenimizce haklarında yıkım kararı verilen orta hasarlı binaların yıkım işleri, belirlediğimiz takvime göre günlük işlerimizi aksatmayacak şekilde devam edecektir" dedi.

Başkan Karakullukçu yapılan çalışmaların vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlanması için olduğunu hatırlatarak; "Binaların yıkım işlerinin çok sıkı bir şekilde takip edilmesi ve yıkım kararlarının uygulanması konusunda yasalarda tüm ilgililere ağır sorumluluklar yüklemektedir" diyerek, çalışmaların Arifiye'de orta hasarlı bina kalmayıncaya kadar devam edeceğini söyledi.

10 Şubat 2013 Pazar

Lider Dolu Dizgin Altınderespor-Kalaycıspor:1-9



Erenler’de oynanan aynı gruba ait ikinci karşılaşmada Kalaycıspor rahat bir oyundan sonra evinde misafir ettiği Altınderespor’u farklı yendi 9-1
İKİNCİ YARI FARK GELDİ
Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun sergileyen ve maça tamamen ağırlığını koyan Kalaycıspor ileri uçta yetenekli golcüleri ile farka gitti. Maçın ilk yarısı Kalaycıspor’dan Yunus ve Onur, Altınderespor’dan Ferhat’ın kaydettiği gollerle 2-1 Kalaycıspor’un üstünlüğü ile sona erdi. Maçın 37. Dakikasında Altınderespor’dan Tufan aşırı itirazdan ikinci sarı kartı görerek takımını bu dakikadan sonra 10 Kişi bıraktı. Maçın ikinci yarısında Kalaycıspor 50. Dakikada Atilla 55 ve 58. Dakikalarda Kadir, 79. Dakikada Osman ve 80. Dakikada Burak’ın golleri ile maçı 9-1 Kazanarak liderliğini sürdürdü.
SAHA : Erenler sentetik
HAKEMLER : Oğuzhan Şenler** Mustafa Bal*** Semra Bulut***
ALTINDERESPOR : Murat** Samet** Yusuf** Tufan K.K İrfan** Emirhan** Ertan** Celalettin** Ferhat*** Onur** Şenol**
ANTRENÖR : Yılmaz Genç
KALAYCISPOR : Hayri** Ensar*** M. Ali*** Ömer** Aziz** ( Selçuk** ) Özkan** ( Kadir*** ) Burak*** Onur*** Yunus*** Atilla*** Oğuz*** ( Osman** )
ANTRENÖR : Abdullah İleli
GOLLER : Dk. 4 Yunus Dk. 8 Onur Dk. 25 Ensar Dk. 40 Oğuz Dk. 50 Atilla Dk. 55-58 Kadir Dk. 79 Osman Dk. 80 Burak ( Kalaycıspor ) Dk. 21 Ferhat ( Altınderespor )


Arifiye Sentetik Çim Sahası Sosyal Tesisleri Hizmete Girdi…

Arifiye Sentetik Çim Sahası Sosyal Tesisleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devredildi…


İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi Kalaycı mevkiine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sentetik Çim Halı Saha Tesisleri için,  Belediyemiz tarafından yaptırılan Sosyal Tesisler düzenlenen devir teslim töreni ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devredildi.
Törene; Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu,  Ak Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar, Gençlik  Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Cihat Sancak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Arkan, Belediye Başkan Yardımcıları Lütfü Tansı, Adnan Ağırman ve Deniz Taş ile davetliler katıldı.
Arifiye Sentetik Çim Halı Saha Tesisleri; ilimizdeki Amatör Spor Kulüplerinin müsabakaları ile iller arası ve bölgesel organizasyonlara ev sahipliği yapacak kapasiteye sahip, İlimizin en büyük ikinci Sentetik Çim Halı Saha tesisleri.
Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada;" Arifiye Belediyesi olarak yaptığımız yatırımlarla, sanayi merkezi olan ilçemizi aynı zamanda sosyal tesisler ve spor tesisleri donatmaya, gençlerimizi kahve köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutarak, spor yapmaya teşvik etmeye çalıştık. Bu gayretlerimiz de meyve vermeye başladı. Sporun bir çok dalında ilçemizi başarı ile temsil eden sporculara sahibiz. Bununla da gurur duyuyoruz. Bu vesile ile İlimizin en büyük tesislerinden birine sahip olmamızda emeği geçen her kese tüm Arifiye'li hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. " dedi.


Adnan Menderes Caddesi Zübeyde Hanım Caddesine Bağlanıyor…

Kültür Merkezinin etrafındaki bağlantı yolları tamamlanıyor...


Belediyemizce Arifiye Kent Merkezine yaptırılan Kültür Merkezinin etrafındaki yollar açılıyor. Meydan inşaatına paralel olarak yürütülen çalışmalar kapsamında bu gün, Adnan Menderes Caddesini Zübeyde Hanım Caddesine bağlayan bağlantı yoluna renkli parke taşı döşeniyor.
Başkan İsmail KARAKULLUKÇU yaptığı açıklamada;" Belediye olarak yaptırdığımız Kültür Merkezimizin inşaatı bitti. Konferans salonumuzu da tamamladık. İş Merkezi olarak projelendirdiğimiz B Bloğun üst katını Arifiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsis ettik. Alt katta üç dükkânı birleştirerek, Halk Banka tahsis ettik. Böylece bankamıza kavuştuk. Kültür Merkezine bir banka daha gelecek. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Meydan inşaatında çalışmalar hızla ilerliyor. İnşallah çok kısa süre içerisinde Arifiye'miz ilimizin en güzel meydanlarından birine kavuşacak.  Bizim gayretlerimiz, özel sektöre de ilham kaynağı oldu. Atatürk Caddesinde sağlı sollu yeni, modern yapılar ve iş merkezileri yapılarak ilçemiz modern bir görünüme kavuştu. Belediye olarak hız kesmeden, sıradaki projelerimiz hayata geçirmek için çalışıyoruz. Ak Parti dönemi; tüm yurtta olduğu gibi Arifiye'de de bir atılım ve hizmet dönemi olacak." dedi.


'AdaRay' Arifiye-Adapazarı arasında tren seferleri





Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından sosyal medyada başlatılan ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi kurumsal web sitesinden yürütülen Şehir içi Raylı Sistem anket çalışması sonuçlandı. Başkan Toçoğlu; "Büyükşehir Belediyesi olarak, Hızlı Tren çalışmaları sebebiyle İstanbul Sakarya arası durdurulan tren seferlerinden sonra, TCDD ile işbirliği yapıp Şehir Merkezi-Arifiye arası çalışmalar gerçekleştirmiş ve bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşmıştık. Artık çalışmalarımız son noktaya geldi. İstasyonlarımız bitmek üzere. Tren setlerimiz geldi. Son hazırlıklar yapılıyor. İnşallah çok kısa süre içerisinde Arifiye-Adapazarı arasında seferlerimiz başlayacak" diye konuştu.
Anket sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu; "Yaklaşık iki hafta önce, sosyal medya aracılığıyla, raylı sistemin adı ile ilgili vatandaşlarımızın tercihini almak üzere bir anket çalışması başlatmıştık. Vatandaşlarımız anketimize ilgi gösterdiler. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Toplam 8220 oy kullanıldı. 330 alternatif isim önerilmiş. AdaRay, 1675 oy ile ilk sırada yer alıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Raylı Sistem çalışmalarının adı bundan sonra vatandaşlarımızın bizzat kendi tespiti ile 'AdaRay' oldu. İleride yapacağımız tüm raylı sistem çalışmalarımıza iyi bir altlık olacağını düşündüğümüz bu çalışmamız, şehrimiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı...