Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

16 Haziran 2013 Pazar

Adaray Ücretli Seferlerine Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şehir içi Raylı Sistemi (ADARAY), 17 Haziran Pazartesi gününden itibaren normal seferlere başlayacak. ADARAY'da Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulaması (Kart 54) geçerli olacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Adapazarı - Arifiye arasında hayata geçirilen Şehir içi Raylı Sistem (ADARAY), 17 Haziran Pazartesi günü normal seferlerine başlıyor. 27 Mayıs'tan itibaren ücretsiz seferler düzenleyen ADARAY'da Büyükşehir Belediyesi Akıllı Kart Uygulaması (Kart 54) geçerli olacak. ADARAY tam yolculuk ücreti Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin kısa mesafeli ücreti olan 1.25 TL olarak belirlendi. ADARAY'da, öğrenci, yüzde 69'a kadar engeli olan ve 65 yaş üstü gruplar için uygulanmakta olan indirim ile ilgili kanunlarda ve seyahat kartları yönetmeliğinde belirtilen kesimlere uygulanan ücretsiz taşıma geçerli olacak.

ADARAY'da sadece Kart 54 ve tek kullanımlık manyetik biletler kullanılacak. Sorunsuz seyahat için Kart 54 ve ya manyetik biletlerin önceden temin edilmesi ya da dolum yapılması gerekiyor. ADARAY seyahati sonrası vatandaşlar bir saat içinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ya da Büyükşehir Belediyesi tarafından denetlenen otobüsleri kullanarak Yenikent, Erenler, Kampüs, Kazımpaşa vb. noktalara giden hatlardan indirimli aktarma yapmak suretiyle yararlanabilecek.

Arifiye'nin Dört Bir Yanında Çalışma Var

Arifiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri İlçenin dört bir yanında çalışmalarını sürdürüyor.
Yaz mevsiminin gelmesi ve havaların açmasıyla birlikte Arifiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, çalışmalarına hız verdi. Neviye Mahallesi Hakan Caddesinde yol genişletme çalışmalarının sonuna gelinirken, Neviye Mahallesinde; Balkan Sokak, Çavuşoğlu Sokak, Kale Sokak ve civarı ile Neviye Mahallesi Yavuz Selim Caddesi civarında asfalt çalışması yapıldı.

Fatih Mahallesi Selimiye Caddesinde, yol genişletme, parke ve yağmur suyu kanalı çalışması ile tretuvar çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada, "Yaz mevsiminin güneşli ve güzel yüzünü gördüğümüz bu günleri fırsat bilerek çalışmalarımıza hız verdik. Şu an vatandaşlarımızdan yol şikayeti aldığımız bölgelerde öncelikli olarak çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Neviye Mahallesinde asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Bunun yanı sıra Hakan Caddesinde yol genişletme çalışmalarında sona geldik. Neviye Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesini birbirine bağlayan Yavuz Selim Caddesinin asfaltını komple yeniledik. Ayrıca Fatih Mahallesi Selimiye Caddesinde yol genişletme, yağmur suyu, parke ve tretuvar çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Arifiye ilçesi genelinde yol problemi şu an yok. Yaptığımız çalışmalarla mevcut yollarımızı genişletiyor, asfalt yeniliyor, gereken yerlerde yağmur suyu şebekelerini yenileyerek zemin sıvılaşmalarının ve su baskınlarının önüne geçmeye çalışıyoruz" dedi.

"Hacımercan Arifiye Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi"

SASKİ Genel Müdürü Keleş."Hacımercan Arifiye Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi" kapsamında toplam 37 kilometrelik hat döşeyeceğiz"."
- SASKİ Genel Müdürü Keleş:

"Hacımercan-Arifiye-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi" kapsamında toplam 37 kilometrelik hat döşeyeceğiz"

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, "Hacımercan-Arifiye-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi"nin önemli bir kısmının tamamlandığını kaydetti.

Proje kapsamında toplam 37 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeneceğini vurgulayan Keleş,  "Şehrimizin güney bölgesindeki 67 yerleşim birimini ilgilendiren isale hattı çalışmamız sürüyor. Çalışma kapsamında toplam 37 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeyeceğiz. Bunun 27 kilometresi tamamlandı" ifadelerini kullandı.

Keleş, hayata geçirilen proje sayesinde şehrin güney bölgesinin uzun yıllar içme suyu noktasında herhangi bir sıkıntı yaşamayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"7,7 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen proje, kısa vadede Sapanca Gölü'nden, orta vadede ise Akçay Barajı'ndan temin edilecek suyu en sağlıklı şekilde güney bölgesindeki yerleşim birimlerine isale etmemizi sağlayacak.  'Hacımercan-Arifiye-Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi' kapsamında toplam 37 kilometrelik hat döşeyeceğiz. Projenin 27 kilometre uzunluğundaki kısmı tamamlandı. Bölgenin su ihtiyacını karşılayamayan eski hatlar yenilenerek, su yetmezliği sıkıntısı kökten çözüme kavuşmuş olacak. Ayrıca eski hatların yenilenmesiyle kayıp-kaçak oranında ciddi bir düşüş sağlanmış olacak. Çalışmayı yıl sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz."

Sağlıkta Yatırım Hız Kazandı

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından sağlık tesislerine yönelik yapılan yatırımlar devam ediyor. İl genelinde 3 yeni hastanenin inşaatı devam ederken, 4 yeni hastane binasının da projeleri Bakanlıktan onay bekliyor. Mevcut bazı hastanelerde ise tadilat ve deprem güçlendirme çalışmaları ile Sakarya'daki sağlık hizmetleri geliştiriliyor.
İnşaatı devam eden hastanelerden biri olan 100 yataklı Hendek Devlet Hastanesi TOKİ tarafından yaptırılıyor. Kasım 2012'de başlayan hastane inşaatı 29 Mart 2015 tarihinde tamamlanacak. Temelde kuru beton atılarak demir bağlama işlemi gerçekleştirilen hastanenin projesinde bazı revizyonlar yapılarak TOKİ'ye gönderildi. 15 milyon 812 bin 687 TL'lik proje için yaklaşık 4 milyon TL'lik ödenek aktarıldı.

2011 yılının ocak ayında yapımına başlanan Karasu Devlet Hastanesinin inşaatı yüzde 47 oranında tamamlandı. 10 milyon 47 bin 419 TL sözleşme bedeli olan proje de TOKİ tarafından yaptırılıyor.

Kasım 2012'de başlayan 20 yataklı Sapanca İlçe Hastanesi'nin 9 Şubat 2014 tarihinde bitirilmesi bekleniyor. Avan proje üzerinden TOKİ tarafından ihale edilen hastanenin temeli kazılmış ve kuru beton atılarak demir bağlama aşamasına gelmiş durumda.

40 yataklı Geyve Devlet Hastanesi ise proje aşamasında. Proje üzerinde bazı eksiklikler tespit edildiğinden değişiklik yapılması için firmaya gönderildi. Değişikliklerin yapılmasının ardından projenin Sağlık Bakanlığı'nın onayına sunulacağı öğrenildi.

Serdivan'da yapılması planlanan 60 ünitelik Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi de proje aşamasında olan yatırımlardan biri. 25 Ocak'ta projesi Bakanlığa gönderilen merkez için Serdivan Belediyesince emsal imar değişiklikleri yapıldı.

Arifiye'ye yapılacak olan 86 yataklı Toyota-sa Devlet Hastanesi de proje aşamasında olan bir diğer hastane. Sağlık Bakanlığı'nca ihale edilen hastane projesinin ihalesini kazanan firma projenin çizim işlerini tamamlayarak bakanlığın onayına sundu. Hastanenin altyapı projesi ile alakalı SASKİ talepleri de Sağlık Bakanlığı'na iletildi.

200 yataklı olarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yanında yapılması planlanan Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin de avan projesinin çizimi tamamlanarak bakanlık onayına sunuldu.

Ferizli İlçe Devlet Hastanesi'nde 35 bin TL maliyetle tadilat ve deprem güçlendirme çalışması yapıldı.

Kaynarca İlçe Hastanesi Sağlık Bakanlığı İnşaat Onarım Daire Başkanlığı tarafından tadilat ve deprem güçlendirmesi yapılan hastanelerden biri. Kaynrca Devlet Hastanesi'nin güçlendirme maliyetinin 43 bin TL olduğu öğrenildi.

2000 yılında faaliyete geçen 30 yataklı Pamukova Devlet Hastanesinin Deprem Tahkiki Güçlendirme uygulaması yapılmasının gerekli olup olmadığı hakkında 20 bin TL maliyetle proje çalışması yapılacak.