Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

15 Kasım 2012 Perşembe

İşte milli tankımız ALTAY;

"İsmini Büyük Komutandan Aldı"

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Türk Ana Muhabere Tankı ihtiyacının, yurt içinde geliştirme modeli ile karşılanması amacıyla başlatılan projenin ilk ayağında sona gelindi.

İsmini Kurtuluş Savaşı'nda 5. Süvari Kolordusu'nu komuta eden Fahrettin Altay'dan alan Altay tankının Sakarya Otokar fabrikasında ilk prototip üretimi gerçekleştirildi. 2016 yılı sonunda Altay, seri üretime hazır hale gelecek. Altay Projesi'ne Güney Koreli Rotem firması teknik destek sağlarken, tankın tasarım, geliştirme, prototip imalatı, test ve sertifikasyon aşamalarının tamamlanması için Otokar ve Rotem birlikte çalışıyor. Ayrıca projede 40'dan fazla yerli alt yüklenici bulunuyor.

Türkiye'nin en büyük hayallerinden biri olan Milli Tank Projesi uzun yıllardan bu yana gündemdeydi. Nihayet 2007 yılında harekete geçildi. Milli İmkanlarla Modern Tank Üretimi (MİMTÜ) Projesi çerçevesinde 30 Mart 2007'de yapılan Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı sonucunda Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından proje ana yüklenicisi olarak Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. belirlendi. Milli Tank Projesi iki dönem halinde planlandı. İlk dönem tasarım ve prototip üretimi ikinci dönem ise seri üretim olarak belirlendi. Birinci dönem çalışmalarına 15 Ocak 2009 tarihinde başlandı. Yaklaşık 80 ay gibi bir zamanda kavramsal tasarım, detaylı tasarım ve prototip üretimi gerçekleştirildi. Altay'ın tankının tasarım, geliştirme, prototip imalatı, test ve kalifikasyon aşamalarının tamamlanması için 500 milyon dolar kaynak ayrıldı. Üretilen prototipin testleri Otakar içinde bulunan Türkiye'nin ilk yerli tank test merkezinde sürüyor.

40'dan fazla yerli alt yüklenicinin görev aldığı projede modele uygun olarak belirlenen alanlar dışında, tamamen yerli alt sistemlerin kullanılması hedeflendi. Bu kapsamda, tankın yeni nesil atış kontrol sistemi ve komuta kontrol muhabere bilgi sistemi Aselsan tarafından tasarlanıyor. 120 mm'lik 55 kalibre ana silah sistemi, Güney Koreli Hyundai Rotem kanalı ile teknoloji transferi yapılarak MKE tarafından, modüler zırh paketi ise Roketsan tarafından üretilecek.

 
 
 
 
 

Başbakan Arifiye de konuştu..

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük askerî projelerinden biri olan Altay'ın tanıtımı Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Altay Ana Muharebe Tankı töreninde yaşadığı gururu anlattı. Recep Tayyip Erdoğan tüm dünyaya barış mesajı verirken aynı zamanda gözdağı vermeyi de ihmal etmedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Dünya Savunma Liginde Üst Sıralardayız"

Dört yıl önce verdiğimiz kararın ete kemiğe bürünmesine şahit oluyoruz. Bu proje, dünya savunma liginde üst basamaklara yükselmemize büyük katkı sağlayacaktır.

2013 yılı boyunca testler yapılacak. Böylesine detaylı ve zorlu test sürüşlerinin başarı ile tamamlanmasının sonunda seri üretim başlatılacak.

Türkiye Altay tankının üretimi sırasında çok büyük savunma sanayii yatırımları da kazandı. Otakar tesislerinde elektromanyetik güvenliğin test edileceği yansımasız oda kuruldu. Tank pisti ülkemize kazandırıldı. İklimlendirilme odası yapıldı, balistik koruma enstitüsü kuruldu. ASELSAN ve yine Otokar tesislerinde altı eksenli simülatör kuruldu.Biz sadece bir tankın üretimini gerçekleştirmekle kalmıyor eğitim ve ekonom adına çok büyük araçları ülkemize kazandırıyoruz.

"Uçağı İlk Kez Bombalanırken Gördüler"

Osmanlı imparatorluğu döneminde hiç tereddüt etmeden savaşa koşan mehmetçiklerimiz vardı. Ama bu ordu özellikle Osmanlı'nın son dönemlerinde lojistik ve teçhizat noktasında büyük eksiklikler vardı. Sarıkamış'ta eksi 30'da savaşan mehmetçiğin üzerinde çöl kıyafetleri vardı. 50 günde Erzincan'a ulaşan askerlerin ayağında yırtık çarıktan başka bir şey yoktu.

Avrupa ordularında uçak gelişmiş bir araç olarak kullanılırken bizimkiler uçağı ilk kez üzerlerine bomba yağarken gördü.

"Burada bir ismi rahmetle anmak istiyorum:"

Kurtuluş savaşı sırasında cephane gizlice karadeniz sınırlarına ulaştırılıyor oradan da içerideki cephanelere taşınıyordu. Kastomonu şehrinin kapısınba kadar kağınıyı getirdi maalesef kağının üzerinde donarak ölü bulundu. Cephanenin üzeri kaldırıldığında otlar arasında bez kundakta ağlayan bir bebeği top güllerlerinin arasından aldılar. Bugün artık kendi uçağını topunu üretebilen bir noktaya geldik. Şerife Bacı'nın kağınısının üzerinde donmasının üzerinden 81 yıl geçti.

Türkiye'nin kendi uçak ve helikopterini yapmaktan neden uzak tutulduğunu sorgulamak zorundayız eğer bunu sorgulamazsak attığımız adımları geleceğe taşıyamayız. Rahmetli Nuri Demirağ Gazi Mustafa Kemal'in talimatıyla yerli uçağının temellerini attırıyor ama gizli bir engel bunu engelliyor. Bunları araştıracağız.

"TSK'nın Caydırıcılığını Öne Çıkarmalıyız"

Türkiye bugün artık kendi milli piyade tüfeğini kendi savaş botlarını kendi helikopterlerini de üretiyor. Artık savunma sanayi ihracatı yapıyoruz. Eğer TSK'yı caydırıcılığını öne çıkaracaksak bunları öne çıkarmak zorundayız. İnsansın Savaş Uçağı üretimini hayata geçiren 3. ülke haline geldik. Göktürk 2 uydusunu da çok kısa bir süre sonra uzaya göndereceğiz.

"Kurulan Tuzaklardan Haberdarız"

Bizim ne komşumuz olan ne de bölgemizde olan herhangi bir ülkede hasmane tutumumuz yok. Biz barışın istikrarın sadece bir ülke için değil tüm bölge için hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Ancak bizim iyi niyetimizi bizim sağ duylu sabırlı yaklaşımımızı hiç kimse çekingenlik olarak algılamasın. Bizim de sabrımızın bir sınırı var. Kurulan tuzaklardan haberdarız. Bizi çekmek istedikleri bataklığa girmeyiz. Gereken karşılığı vermekte bir an bile tereddüt etmeyiz.

14 Kasım 2012 Çarşamba

Flaşş..Başbakan'ın Sakarya Arifiye Programı Açıklandı

Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, 15.11.2012 Perşembe günü 1.Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nda temaslarda bulunmak ve Otokar’da Altay Ana Muharebe Tankı İlk Prototip Törenine katılmak için ilimize gelecek.

Başbakan Erdoğan'ın Valiik tarafından açıklanan programı ise şöyle:

13:30 Fırtına Obüsü İnceleme Programı

14:30 Altay Ana Muharebe Tankı İlk Protip Töreni

Yer : Arifiye/Sakarya

16:30 Sakarya’dan İstanbul’a Hareket
 

13 Kasım 2012 Salı

2 AYDIR KARASİNEKLERLE SAVAŞIYORLAR

Arifiye ilçesine bağlı 90 haneli Kışlaçay Köyü sakinleri, yaklaşık 2 aydır karasineklerle savaşıyor.
İlçe merkezine 17 kilometre uzaklıktaki Kışlaçay köyünün muhtarı Şaban Sevinç, yaklaşık 2 aydır köyü istila eden karasineklerle uğraştıklarınısöyledi.

Karasineklerin sayısının, köye 2,5 kilometre uzaklıktaki tavuk çiftliğinden çıkan gübrenin köylüler tarafından tarlalara dökülmesiyle arttığını savunan Sevinç, bu hayvanlardan kurtulmak için her yoludenediklerini bildirdi.


Sevinç, müracaat etmeleri üzerine Arifiye Belediyesi'nden gelen görevlilerin köy ve çevresini ilaçladığını anlatarak, ''Sayıları giderek artan karasinekler, halkımızın sağlığını tehdit etmeye başladı'' dedi.

ÇARK HABER

Türk Kadınlar Birliği Üyeleri, CHP'yi Ziyaret Etti

ürk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanı Tevhide Yağan ve beraberindeki heyet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Keleş, ziyarette yaptığı konuşmada, kadınların toplumun öncüleri olduğunu belirterek, kadına karşı şiddetin Sakarya'da arttığını öne sürdü.


Sakarya'ya "Kadın Sığınma Evi" kazandıracaklarını anlatan Keleş, yerel seçimlerde kadınların siyasette daha aktif olabilmesi için ön seçim kararı alacaklarını bildirdi.


Yağan ise yerel seçimlerde Arifiye Belediye Başkanlığı için CHP'den aday olduğunu hatırlatarak, "Siyasette kadının var olması demokratikleşme sürecimizde en önemli etkendir. CHP'de bulunan kadınlara çok iş düşmektedir. Daha aktif olmalı ve kadınlarımızı siyasete kazandırmalılar" ifadelerini kullandı.

Cezaevi Firarisi, 5 Yıl Sonra Arifiye de Yakalandı

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde cinayet suçundan yattığı Geyve Açık Cezaevi'nden 5 yıl önce firar eden hükümlü, polis tarafından yakalandı.

Akyazı ilçesinde 10 yıl önce İbrahim Metin Çetin'i tabancayla öldürdüğü gerekçesiyle 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Recep Atlı, 2007 yılında Geyve Açık Cezaevi'nden firar etti. Beş yıldır güvenlik güçlerince aranan Atlı'nın otobüsle İstanbul'dan Adapazarı'na geleceği ihbarını alan polis, firari hükümlünün bulunduğu otobüsü takibe aldı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, TEM Otoyolu Arifiye gişelerinde otobüsten inen Atlı'yı yakaladı. Sahte kimlikle yakalanan Atlı, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.


Atlı, Ferizli L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

12 Kasım 2012 Pazartesi

Otokar Fabrıkası Işçileri, Sendıka Baskanını İstifaya Çagırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Perşembe günü Milii Tank Altay Projesi için ziyaret edeceği Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde kurulu Otokar Fabrikası'nda çalışan yaklaşık 200 işçi, devam eden toplu görüşmeler kapsamında yapılması planlanan zam oranlarının yetersiz olduğu gerekçesiyle iş çıkışında ıslıklı protestoda bulundu, Metal İs Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şahin Kaya'yı da istifaya davet etti.

Türk Metal Sendikası'nın yetkili bulunduğu Otokar Fabrikası'nda çalışan işçiler, devam eden toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında yapılması planlanan zam oranlarını iş çıkışında servislere binmeden önce ıslıklarla protesto etti. İşçiler, "Sendika başkanı üreten işçiye verdiği sözleri masa başında satıyor" diyerek Metal İs Sendikası Sakarya Şube Başkanı Şahin Kaya'yı İstifaya çağırdı.

Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleştirilecek milli tank Altay'ın tanıtımına yönelik hazırlıkların sürdüğü bu günlerde protesto gösterisinin yaşanması tedirginlik yarattı. Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Şahin Kaya ise toplu sözleşme görüşmelerin devam ettiğini belirterek amaçlarının işçiyi memnun edecek en iyi sözleşmeye imza atmak olduğunu söyledi.

Arifiye Merkez'deki ATM'ler yeni yerlerine taşınıyor...

Arifiye Merkez'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan meydan düzenleme çalışmaları kapsamında ATM'ler şu an otopark alanı olarak kullanılan bölümün diğer tarafına taşınıyor.
ATM'lerden bazıları yeni yerlerine taşınırken, üç bankaya ait ATM halen eski yerinde bulunuyor. Ancak çok kısa bir süre içerisinde bu ATM'lerin de yeni yerine taşınması gerekiyor. Zira meydan projesi çalışmaları  kapsamında bu alan da yeniden düzenlenecek.
Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada;"Arifiye'yi tam anlamıyla ilçe statüsüne kavuşturmaya, bir kimlik oluşturmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında Kültür Merkezi ve hemen yanında bulunan B Blok'ta bankalar, Halk Eğitim Merkezi, Samek Kursları, işyeri ve dükkanları, kafeteryalar, sinema ve tiyatro salonu ve nikah salonu bulunan bir yapı oluşturuyoruz. İnsanımız, ihtiyaç duyduğu tüm kurum, kuruluş ve işletmelerle sosyal donatı alanlarına çok dar bir alanda kavuşmanın rahatlığını yaşayacak. Bir merkezimiz olacak. Projelendirdiğimiz ve yapımını Büyükşehir Belediyemizin üstlendiği meydan projesi ile de Sakarya'nın en güzel bir meydanlarından birine sahip olacağız. Arifiye'miz büyüyor, gelişiyor. Kamu alanındaki bu gelişim, özel sektöre de bir ivme kazandırdı. Esnafımız, iş adamlarımız da bu değişime ayak uydurup, iş merkezleri, toplu konutlar, site inşaatları yapıyor. Mevcut iş yerlerini yenileyerek, modern bir görünüme kavuşturuyor. Çalışmalar bittiğinde Arifiye'miz tam bir ilçe görünümüne kavuşacak ."dedi.

11 Kasım 2012 Pazar

Toyota İşçi Alacak!

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., bu yıl 10 aylık dönemde 57 bin 160 adet otomobil ihracatı gerçekleştirdi.
 
Otomotiv Sanayi Derneği'nin (OSD) açıkladığı verilere göre, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., ocak-eylül döneminde Sakarya'daki fabrikasında 63 bin 401 adet otomobil üretti.

Geçen yıl ocak-ekim döneminde 67 bin 141 adet otomobil ihracatı gerçekleştiren fabrika, bu yıl aynı dönemde 57 bin 160 adet otomobil ihraç etti. Toyota Türkiye, 2010 yılında 73 bin 163 adet, geçen yıl ise 81 bin 233 adet otomobil ihracatı gerçekleştirmişti.

Verso ve Auris modellerini Sakarya'daki fabrikasında üreten Toyota Türkiye, 2011 yılında 92 bin adet otomobil üretmişti. Bu yıl 72 bin otomobil üretmeyi planlayan fabrika, bu yılı, üretimine, gelecek haziran ayında başlayacakları yeni C segmentindeki sedan modeli 'Corolla''nın hazırlık çalışmalarına ağırlık vererek geçiriyor. 

Fabrika da yeni Corolla’nın seri üretimine hazırlık için 05-19 Kasım 2012 tarihleri arasında üretime ara verildi. Japon otomobil devi, yeni aracın üretimi için Ocak ayında 800 işçi alacak.