Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

15 Kasım 2012 Perşembe

Başbakan Arifiye de konuştu..

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük askerî projelerinden biri olan Altay'ın tanıtımı Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Altay Ana Muharebe Tankı töreninde yaşadığı gururu anlattı. Recep Tayyip Erdoğan tüm dünyaya barış mesajı verirken aynı zamanda gözdağı vermeyi de ihmal etmedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"Dünya Savunma Liginde Üst Sıralardayız"

Dört yıl önce verdiğimiz kararın ete kemiğe bürünmesine şahit oluyoruz. Bu proje, dünya savunma liginde üst basamaklara yükselmemize büyük katkı sağlayacaktır.

2013 yılı boyunca testler yapılacak. Böylesine detaylı ve zorlu test sürüşlerinin başarı ile tamamlanmasının sonunda seri üretim başlatılacak.

Türkiye Altay tankının üretimi sırasında çok büyük savunma sanayii yatırımları da kazandı. Otakar tesislerinde elektromanyetik güvenliğin test edileceği yansımasız oda kuruldu. Tank pisti ülkemize kazandırıldı. İklimlendirilme odası yapıldı, balistik koruma enstitüsü kuruldu. ASELSAN ve yine Otokar tesislerinde altı eksenli simülatör kuruldu.Biz sadece bir tankın üretimini gerçekleştirmekle kalmıyor eğitim ve ekonom adına çok büyük araçları ülkemize kazandırıyoruz.

"Uçağı İlk Kez Bombalanırken Gördüler"

Osmanlı imparatorluğu döneminde hiç tereddüt etmeden savaşa koşan mehmetçiklerimiz vardı. Ama bu ordu özellikle Osmanlı'nın son dönemlerinde lojistik ve teçhizat noktasında büyük eksiklikler vardı. Sarıkamış'ta eksi 30'da savaşan mehmetçiğin üzerinde çöl kıyafetleri vardı. 50 günde Erzincan'a ulaşan askerlerin ayağında yırtık çarıktan başka bir şey yoktu.

Avrupa ordularında uçak gelişmiş bir araç olarak kullanılırken bizimkiler uçağı ilk kez üzerlerine bomba yağarken gördü.

"Burada bir ismi rahmetle anmak istiyorum:"

Kurtuluş savaşı sırasında cephane gizlice karadeniz sınırlarına ulaştırılıyor oradan da içerideki cephanelere taşınıyordu. Kastomonu şehrinin kapısınba kadar kağınıyı getirdi maalesef kağının üzerinde donarak ölü bulundu. Cephanenin üzeri kaldırıldığında otlar arasında bez kundakta ağlayan bir bebeği top güllerlerinin arasından aldılar. Bugün artık kendi uçağını topunu üretebilen bir noktaya geldik. Şerife Bacı'nın kağınısının üzerinde donmasının üzerinden 81 yıl geçti.

Türkiye'nin kendi uçak ve helikopterini yapmaktan neden uzak tutulduğunu sorgulamak zorundayız eğer bunu sorgulamazsak attığımız adımları geleceğe taşıyamayız. Rahmetli Nuri Demirağ Gazi Mustafa Kemal'in talimatıyla yerli uçağının temellerini attırıyor ama gizli bir engel bunu engelliyor. Bunları araştıracağız.

"TSK'nın Caydırıcılığını Öne Çıkarmalıyız"

Türkiye bugün artık kendi milli piyade tüfeğini kendi savaş botlarını kendi helikopterlerini de üretiyor. Artık savunma sanayi ihracatı yapıyoruz. Eğer TSK'yı caydırıcılığını öne çıkaracaksak bunları öne çıkarmak zorundayız. İnsansın Savaş Uçağı üretimini hayata geçiren 3. ülke haline geldik. Göktürk 2 uydusunu da çok kısa bir süre sonra uzaya göndereceğiz.

"Kurulan Tuzaklardan Haberdarız"

Bizim ne komşumuz olan ne de bölgemizde olan herhangi bir ülkede hasmane tutumumuz yok. Biz barışın istikrarın sadece bir ülke için değil tüm bölge için hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Ancak bizim iyi niyetimizi bizim sağ duylu sabırlı yaklaşımımızı hiç kimse çekingenlik olarak algılamasın. Bizim de sabrımızın bir sınırı var. Kurulan tuzaklardan haberdarız. Bizi çekmek istedikleri bataklığa girmeyiz. Gereken karşılığı vermekte bir an bile tereddüt etmeyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen, kişilik haklarına ve genel ahlak kurallarına uygun mesaj ve yorum gönderiniz...