Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

26 Nisan 2013 Cuma

Ziraat Bankası Arifiye Şubesi Hizmete Girdi…



Arifiye'de ikinci Banka şubesi de açıldı.


Arifiye'lilerin on yıllık banka özlemi mutlu sonla bitti. Arifiye Belediyesi tarafından yaptırılan Kültür Merkezi Kompleksi B Blokta 11 Ocak Cuma hizmete giren Halk Bank Arifiye Şubesinden sonra, şimdide Ziraat Bankası Arifiye Şubesi geçtiğimiz günlerde hizmete girdi.
2003 yılında ilçede tek banka şubesi olan Ziraat Bankasının tasarruf tedbirleri nedeniyle kapanmasından bu güne kadar bankası olmayan Arifiye'li vatandaşlar finansal işleri için ya Sapanca'ya ya da Adapazarı'na gitmek zorunda kalıyordu. Vatandaşın Arifiye'de bir banka açılması talebini dikkate alan ve bankalarla görüşen Başkan İsmail Karakullukçu'nun çabaları nihayet sonuç verdi.
Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada;"2003 yılında ilçemizin tek bankası olan Ziraat Bankası Arifiye Şubesinin kapanmasının ardından vatandaşımız on yıl boyunca finansal işleri için ya Adapazarı'na ya da Sapanca'ya gitmek zorunda kalıyordu. Vatandaşımızdan bu konuda çok fazla talep alınca, bankalarla görüşmeye başladık. Ancak Arifiye merkezde uygun yer olmadığı gerekçesi ile talebimiz geri çevrildi. En son, Belediyemiz tarafından yaptırılan Kültür Merkezi kompleksi içerisinde banka şubeleri için yer ayırarak, talebimizi yineledik. Sağ olsunlar bizi kırmadılar. Arifiye'nin önemli bir eksiği olan Banka şubelerini hizmete sokmak bize kısmet oldu. Bankası olmayan Arifiye, Halk Bankın ardından Ziraat Bankası ile ikinci bankasına da kavuştu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Arifiye'lilere hayırlı uğurlu olsun." dedi.

23 Nisan 2013 Salı

'Karakız'a Ahırda Sezeryan

Arifiye İlçesi'nde 4 yaşındaki gebe inek, veterinerin 2 saat süren müdahalesi sonucu sezeryanla buzağı dünyaya getirdi.
Arifiye'de çiftçilik yapan Dursun Ormancı'ya ait Holstein ırkı 'Karakız' adını verdiği gebe ineği, zamanı gelmesine rağmen doğum yapmayınca veteriner Mustafa Yıldız'dan yardım istedi. Buzağının ters olarak durduğu, bu nedenle doğumun gerçekleşmediği belirlenince ineğe ahırda sezeryan yapıldı. Yaklaşık 2 saat süren müdahale sonrasında dişi saf Holstein buzağının dünyaya gelmesi sağlandı. Vekeriner Yıldız, ineğin ve buzağının sağlıklarının iyi olduğunu söyledi.