Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

14 Temmuz 2013 Pazar

Arifiye’de Ramazan Etkinliği







Arifiye Belediyesi tarafından Mübarek Ramazan ayı boyunca Cumartesi günleri düzenlenecek olan Ramazan etkinliklerinin ilk programı 13 Temmuz Cumartesi günü Arifiye Kent Meydanında yapıldı.
Arifiye Belediyesi tarafından düzenlenen, etkinliklerin organizasyonu Rem ajans tarafından yapıldı. Etkinliklerde, çocuklar oyun gruplarında eğlenirken, konuklara ise; allı güllü, pamuk şekeri, dondurma, Osmanlı Şerbeti ikram edildi.
Etkinlik programı saat:21:30’da başladı. Sakarya Şairler Birliğine üye şairlerin, birbirinden güzel şiirleri konukları mest etti. Sonrasında Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı bir gösteri sundu.  Tasavvuf musikisi ve Mevlevi gösterisi ile devam eden program,  Meddah oyunu ve Hacivat-Karagöz gösterisi ile son buldu.
Ayrıca konuklar, Kent meydanında stand açan esnaflardan gönüllerince alışveriş etti. Programa vatandaşın yoğun ilgi göstermesi Başkan İsmail Karakullukçu’yu oldukça memnun etti.

Başkan Karakullukçu yaptığı açıklamada ;”Arifiye Belediyesi olarak bu yıl ilk defa Arifiye’mizde Ramazan etkinlikleri programlarını düzenliyoruz. Amacımız, içinde bulunduğumuz on bir ayın sultanı Ramazan ayında da Arifiye’lilerin hoşça vakit geçirmesini sağlamak. Arifiye’linin hafızasında hoş bir Ramazan anısı bırakabilmek. Bu akşam gerçekleştirdiğimiz program, vatandaşımız tarafından oldukça yoğun ilgi gördü. Bu da bizleri daha fazla etkinlik düzenlemek için olumlu yönde motive ediyor. Pazartesi günü akşam Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Mahallemde İftar Var” etkinliğine tüm Arifiye’lileri davet ediyorum. Ayrıca bizim etkinliklerimizi de Ramazan ayı boyunca Cumartesi günü akşamları gerçekleştireceğiz. Tüm Arifiye’li vatandaşlarımız davetlidir. Bu vesile ile orgazinasyonda emeği geçen başta Rem Ajansın sahibi Remzi Adıyaman ve çalışanları olmak üzere, değerli çalışma arkadaşlarıma, katkılarından dolayı Arifiye’li esnaflarımıza çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Arifiye Meydanı'nda İftar Var

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 'Mahallemde İftar Var' etkinlikleri kapsamında ilçelerde iftar sofralarını kurmaya devam ediyor.
Karapürçek, Erenler ve Taraklı'da gerçekleştirilen ve ilçe halkının yoğun ilgi gösterdiği iftar programlarının dördüncüsü, 15 Temmuz Pazartesi günü Arifiye Meydanı'nda düzenlenecek. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bu yıl şehrimizin 17 farklı noktasında vatandaşlarımızla buluşuyoruz. İftar programlarımıza büyük ilgi gösteren hemşerilerimize teşekkür ediyor, Pazartesi günü Arifiye iftarında vatandaşlarımızı sofralarımıza davet ediyoruz" denildi.