Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

24 Kasım 2012 Cumartesi

Şampiyon karetecilerden ziyaret

Şampiyon karetecilerden ziyaret.

Arifiye Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü bünyesindeki sporculardan 10 Kasım Atatürk'ü anma karete turnuvasında büyük erkekler 67 Kg, da mücadele ederek şampiyon olan Talha ÇAKTAN, +84 Kg'da mücadele ederek şampiyon olan Muharrem AY ve Arifiye Halk Eğitim Merkezi Spor Kulübü başkanı ve karete antrenörü Tayfun KOBAŞ belediye başkanı İsmail KARAKULLUKÇU'yu makamında ziyaret etti
Belediye başkanı İsmail KARAKULLUKÇU'nun spora ve sporcuya desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletmek adına nezaket ziyaretine geldiklerini belirten misafirlerle başkan bir süre sohbet ederek Arifiye'de sporun geliştirip yaygınlıştırılarak gençlerimizi spora yönlendirerek her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasını sağlayabilmek ve sağlıklı, zinde genç nesiller yetiştirebilmek hakkında görüş alışverişinde bulundular.


22 Kasım 2012 Perşembe

Arifiye'nin Banka Özlemi Sona Eriyor…

Belediyemiz tarafından yaptırılan Kültür Merkezi kompleksi içinde bulunan B Blok'ta bu günlerde hummalı bir çalışma göze çarpıyor.
İş Merkezi olarak planlanan B Blokta; İşyerleri, Banka, Cafe Restorantın yanı sıra Halk Eğitim Merkezi de yer alıyor.
Ziraat Bankasının kapanmasıyla vatandaşların banka işleri için Adapazarı'na veya Sapanca'ya gitmek zorunda kaldığı Arifiye'de, PTT'nin PTT Banka dönüşmesiyle, bu sıkıntı bir nebze olsun azalmıştı. Ancak banka şubesi, Arifiye için zorunlu bir ihtiyaç haline geldi. Teknolojinin gelişmesi ile Bankalar bu açığı Arifiye merkeze ATM kurarak gidermeye çalıştı. Ancak, ATM'ler vatandaşın bir çok ihtiyacını gidermesine rağmen, halâ banka şubesinin yerini tutmuyor.
Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada;"İlçemizde Ziraat Bankasının bir şubesi bulunmaktaydı. Ancak bu şube 2003 yılında kapandı. O tarihten bu yana Arifiyeliler finansal işlemler için ya Adapazarı'na ya da Sapanca'ya gitmek zorunda kalıyor. Dört yol sanayi sitesinde olan şubeler, vatandaşımızdan çok oradaki esnafımıza hizmet veriyor. Biz de bu sıkıntıyı gidermek için uzun süredir Bankalarla görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Ancak bankalar, Arifiye'de uygun ve ekonomik bir yer bulamadıklarını  belirterek   bu isteğimizi geri çeviriyorlardı. Çok şükür, Kültür Merkezi kompleksi projesini hayata geçirdik. Bu esnada Halk Bankla olan görüşmelerimiz de olumlu sonuçlandı. Banka Şubesi için çalışmalar geçtiğimiz günlerde başladı. İnşallah, 2013 yılına banka şubesi ile gireceğiz." dedi.

   

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Üstün Açıklaması

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye genelinde 5 bin kilometre hızlı tren hattı yapacağız" dedi.

İstanbul-Ankara hızlı tren projesi ve Sakarya'da yapılacak hafif raylı sistemle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Üstün, Cumhuriyetin ilk yıllarına da demiryollarına verilen önemin zamanla kaybolmasına karşın, AK Parti hükümetinin, raylı sistemlere büyük yatırım yaptığını söyledi.


Demiryollarındaki en önemli yatırımın İstanbul-Ankara hattı olduğuna dikkati çeken Üstün, hızlı tren hattınında en önemli dağıtım merkezinin Sapanca'da olacağını vurguladı.


Sapanca'ya büyük bir terminal yapılacağını da aktaran Üstün, şöyle konuştu:


"Sapanca'dan Türkiye'nin her tarafına bir dağıtım faaliyeti yürüyecek. Sabiha Gökçen Havaalanı Pendik-Kartal bölgesine ne kattıysa, Sapanca'da yapılacak hızlı tren terminali hem Sapanca'ya, hem de Sakarya'ya bir değer katacaktır. Dolayısıyla bunu vatandaşlarımız bilmesi gerekir. 2013 yılı içerisinde İnşallah hızlı tren hattı tamamlanacak ve hem hızlı tren hattı hem de ara vermiş olan Adapazarı İstanbul tren hattı da işler hale gelecek. Bu proje şehrimizin değerine değer katacak. Önümüzdeki 10 yıl içerisinde Türkiye genelinde 5 bin kilometre hızlı tren hattı yapacağız."


-Büyükşehir'e büyük tecrübe-


Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin de hafif raylı sistemle ilgili ciddi projeleri olduğunu hatırlatan Üstün, "Arifiye yeni terminalden şehir merkezine kadar hafif raylı sistem devreye girecek. Bu projeyi önemsediğim gibi büyükşehirin hafif raylı sistemle ilgili kazanacağı tecrübeyi de önemsiyorum" ifadelerini kullandı.


Başkan Üstün, Büyükşehir Belediyesi'nin, Arifiye-Merkez hattından kazanacağı tecrübeyle ileride, Yenikent, söğütlü, Ferizli hatta Karasu'ya kadar yolcu taşımacılığı faaliyetinin genişleyebileceğine işaret etti.

Hacımercan-Arifiye-Çaybaşı İçme Suyu Projesi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hacımercan-Arifiye-Çaybaşı İçme Suyu Projesi ile 67 yerleşim bölgesine birinci kalitede su temin edeceklerini bildirdi.

Toçoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, projenin temel atma töreninin 29 Kasım perşembe günü yapılacağını aktardı.

Şehrin tüm bölgelerine temiz su ulaştırmayı amaçladıklarını vurgulayan Toçoğlu, "İsale hattı projesiyle şehrimizin güney bölgesinde bulunan çok geniş bir alanda içme suyu gerçekleştireceğiz. Bu çalışmayla 67 adet yerleşim biriminin çeşmelerinden uzun yıllar birinci sınıf içme suyu akacak" ifadesini kullandı.

Toçoğlu, projenin 7 milyon liralık yatırımla hayata geçirileceğini ve çalışma kapsamında, 25 kilometre uzunluğunda isale hattı döşeneceğini kaydetti.

Çalışmanın geniş bir alanda yapılacağını vurgulayan Toçoğlu, şunları bildirdi:

"Proje ağırlıklı olarak güney bölgesini ilgilendiriyor. Ancak kapsadığı alan oldukça büyük olduğu için şehrin doğru bölgesinde ve kuzey bölgesinde de bulunan bazı yerleşim birimleri de bu projeden yararlanacak. Toplamda bu projeden 97 adet yerleşim birimi yararlanacak. 100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre projelendirilen bu çalışmanın tamamlanmasıyla çok geniş bir alanda ikamet eden vatandaşlarımızın içme suyu sorunlarını kalıcı bir şekilde çözmüş olacağız."

17 Yaralı Yaban Hayvanı Tedavi Edildi

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Osman Demirel, müdürlüklerince kendilerine yaralı ve bitkin bir halde ulaştırılan 17 yaban hayvanını tedavi ettirdikten sonra doğal ortamlarına bıraktıklarını söyledi.

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne vatandaşlar tarafından yaralı ve bitkin halde getirilen yaban hayvanları ile sokak hayvanlarının tedavileri Sakarya Şube Müdürlüğü tarafından yaptırıldıktan sonra tekrar sağlıklarına kavuşturularak ait oldukları doğaya salınmaya devam ediliyor.


Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünce 2012 yılı içinde 2 adet karaca, 5 adet doğan, 2 adet atmaca, 5 adet martı, 3 adet leylek, Arifiye'de bulunan özel bir veteriner kliniğinde tedavileri yaptırıldıktan sonra sağlıklarına kavuşturuldu ve tekrar doğaya salındı..

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde polisin durdurup arama yaptığı otomobilde 20 kilo esrar ele geçirildi.

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde polisin durdurup arama yaptığı otomobilde 20 kilo esrar ele geçirildi. Diyarbakır'dan İstanbul'a giden otomobildeki biri engelli 5 kişi gözaltına alındı.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Diyarbakır'dan İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, TEM yolu Arifiye geçişinde takip altına aldığı otomobili durdurup arama yaptı. Otomobilin bagajında paketler halinde 20 kilo toz esrar ele geçirildi. Araçta bulunan biri engelli, biri kadın 5 kişi gözaltına alındı.


Sakarya Emniyet Müdürlüğü gözaltına alınanların şüpheliler, sorgularının ardından sağlık kontrolünden geçirilmek için Adapazarı Toplum Sağlığı Merkezi'ne getirildi.


Burada koltuk değnekleri ile yürülen engelli şüphelinin, Toplum Sağlığı Merkezi merdivenlerinden güçlükle çıktığı görüldü. Şüpheli bu sırada kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Neden çekiyorsun babam? Enteresan bir şey mi var?" diye tepki gösterdi. Şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adliye'ye sevk edildi.

18 Kasım 2012 Pazar

Akyazı ve Arifiye ilçelerine iki yeni İmam Hatip Okulu yapılacak.

Akyazı ve Arifiye ilçelerine iki yeni İmam Hatip Okulu yapılacak.

Akyazı ilçesinde İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (AKİMDER) katkılarıyla yaptırılacak İmam Hatip Ortaokulu ile Arifiye'de İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin öncülüğünde yaptırılacak İmam Hatip Lisesi'nin protokolleri, törenlerle imzalandı.


Arifiye-Sapanca yolu üzerindeki 10 bin metrekare alana yapılması planlanan Arifiye İmam Hatip Lisesi'nin bir sonraki eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.


Sakarya Valiliği ile Akyazı İmam Hatip Mezunları Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçeye yaptırılacak İmam Hatip Ortaokulu'nun 24 derslikli olacağı belirtildi.


Akyazı Devlet Hastanesi'nin yanındaki arsa üzerine inşa edilecek okul binasının protokol imza törenine katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, hayırsever kuruluşlar ve devlet desteğiyle yapılacak yeni okulların Sakarya eğitimine hayırlı olmasını diledi.


Büyük, yeni yapılacak okullarda çocukların daha uygun şartlarda eğitim göreceğini ve bu sayede sınıf mevcutlarının da 24'e çekilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.