Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

18 Kasım 2012 Pazar

Akyazı ve Arifiye ilçelerine iki yeni İmam Hatip Okulu yapılacak.

Akyazı ve Arifiye ilçelerine iki yeni İmam Hatip Okulu yapılacak.

Akyazı ilçesinde İmam Hatip Mezunları Derneği'nin (AKİMDER) katkılarıyla yaptırılacak İmam Hatip Ortaokulu ile Arifiye'de İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin öncülüğünde yaptırılacak İmam Hatip Lisesi'nin protokolleri, törenlerle imzalandı.


Arifiye-Sapanca yolu üzerindeki 10 bin metrekare alana yapılması planlanan Arifiye İmam Hatip Lisesi'nin bir sonraki eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.


Sakarya Valiliği ile Akyazı İmam Hatip Mezunları Derneği arasında imzalanan protokol çerçevesinde ilçeye yaptırılacak İmam Hatip Ortaokulu'nun 24 derslikli olacağı belirtildi.


Akyazı Devlet Hastanesi'nin yanındaki arsa üzerine inşa edilecek okul binasının protokol imza törenine katılan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, hayırsever kuruluşlar ve devlet desteğiyle yapılacak yeni okulların Sakarya eğitimine hayırlı olmasını diledi.


Büyük, yeni yapılacak okullarda çocukların daha uygun şartlarda eğitim göreceğini ve bu sayede sınıf mevcutlarının da 24'e çekilmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen, kişilik haklarına ve genel ahlak kurallarına uygun mesaj ve yorum gönderiniz...