Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

22 Kasım 2012 Perşembe

Arifiye'nin Banka Özlemi Sona Eriyor…

Belediyemiz tarafından yaptırılan Kültür Merkezi kompleksi içinde bulunan B Blok'ta bu günlerde hummalı bir çalışma göze çarpıyor.
İş Merkezi olarak planlanan B Blokta; İşyerleri, Banka, Cafe Restorantın yanı sıra Halk Eğitim Merkezi de yer alıyor.
Ziraat Bankasının kapanmasıyla vatandaşların banka işleri için Adapazarı'na veya Sapanca'ya gitmek zorunda kaldığı Arifiye'de, PTT'nin PTT Banka dönüşmesiyle, bu sıkıntı bir nebze olsun azalmıştı. Ancak banka şubesi, Arifiye için zorunlu bir ihtiyaç haline geldi. Teknolojinin gelişmesi ile Bankalar bu açığı Arifiye merkeze ATM kurarak gidermeye çalıştı. Ancak, ATM'ler vatandaşın bir çok ihtiyacını gidermesine rağmen, halâ banka şubesinin yerini tutmuyor.
Başkan İsmail Karakullukçu yaptığı açıklamada;"İlçemizde Ziraat Bankasının bir şubesi bulunmaktaydı. Ancak bu şube 2003 yılında kapandı. O tarihten bu yana Arifiyeliler finansal işlemler için ya Adapazarı'na ya da Sapanca'ya gitmek zorunda kalıyor. Dört yol sanayi sitesinde olan şubeler, vatandaşımızdan çok oradaki esnafımıza hizmet veriyor. Biz de bu sıkıntıyı gidermek için uzun süredir Bankalarla görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Ancak bankalar, Arifiye'de uygun ve ekonomik bir yer bulamadıklarını  belirterek   bu isteğimizi geri çeviriyorlardı. Çok şükür, Kültür Merkezi kompleksi projesini hayata geçirdik. Bu esnada Halk Bankla olan görüşmelerimiz de olumlu sonuçlandı. Banka Şubesi için çalışmalar geçtiğimiz günlerde başladı. İnşallah, 2013 yılına banka şubesi ile gireceğiz." dedi.

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen, kişilik haklarına ve genel ahlak kurallarına uygun mesaj ve yorum gönderiniz...