Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

3 Şubat 2013 Pazar

ARİFİYE DE bdp'lilere Türk Bayraklı Protesto



Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Sakarya 2'nci Olağan İl Kongresi Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan Enes Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Kongre öncesi bir grup genç, ellerindeki Türk bayrakları ile BDP Kongresini protesto etti. Gruba, Arifiyeliler de açtıkları Türk bayrakları ile destek verdi.
Enes Düğün Salonu'nda yapılan kongre öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Kongre öncesi bir grup genç BDP'yi protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Gençler, ellerindeki Türk bayrakları ile "Arifiye uyuma vatanına sahip çık", "Ne Mutlu Türküm Diyene", "Türkiye Türkündür Türkün kalacak" gibi sloganlar atarak kongrenin yapılacağı salon önüne kadar geldi. Gençler daha sonra İstiklal Marşı'nı okudu. Bu sırada çevredeki bazı binalardan Türk bayrakları asarak alkışlarla destek geldi. Grup İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından olaysız bir şekilde polisin gözetiminde dağıldı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği BDP Kongresi ise halaylarla başladı. Kongreye, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Parti Meclis Üyeleri Hüseyin Göze, Hüseyin Tanas, BDP İl Başkanı Aziz Koçak, BDP Kocaeli İl Başkanı Ali Alçın, EMEP İl Başkanı Hüseyin Atılgan, HDP Dönem Sözcüsü Ali Yüksel, Alevi Pir Sultan Abdal Sözcüsü Yaşar Karakaş ve çok sayıda partili katıldı.

Kongrede, ölen teröristler için saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşu sırasında terörist kıyafeti giydirilmiş ufak yaşta bir çocuk topluluğun ortasına gelerek dikkatleri üzerine çekti. BDP İl Başkanı Aziz Koçak, kongrede yaptığı konuşmasında, Kürtlerin 12 bin yıldır bu topraklarda olduğunu bin yıldır da Türklerle birlikte yaşadığını belirterek, hiçbir dönem görmedikleri baskıları gördüklerini iddia etti.

İl Başkanı Koçak'ın konuşmasının ardından BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, yaptığı konuşmada, "Kürtlerin mücadelesi olmasa bizim Ankara'da söyleyecek sözümüz olmaz. İyi ki varsınız. Son 2 aydır Türkiye yeni bir sözle meşgul. İmralı'da Kürt halkının önderi ile hükümet arasında bir istişare başladı. Bu istişarenin müzakereye dönüşmesini bekliyoruz. Şimdiye kadar ölen 35 bin insandan 28 bini Kürttür. Barışa Kürt halkı kadar susamış başka bir halk yoktur. Şimdi deniyor ki sizi öldürmeden barış yapalım. Biz bunun için mücadele vermedik. Biz 80'ler öncesi Türkiye'ye dönmek için mücadele vermedik. 2011 seçimlerinde Kürt halkı 36 milletvekilini Meclise göndererek barış için önemli bir adım attı. Ama bu hükümet ne yaptı. KCK operasyonlarıyla 9 bin insanımızı cezaevine tıktı. Ne oldu. Onlar gitti yerine yenileri geldi. Gelmeye de devam edecek. Biz mezarda veya dizlerinin üstüne çökerek barış istemiyoruz. Başı dik ayakta her şeyiyle eşit bir barış istiyoruz" dedi.

Yapılan kongrede mevcut İl Başkanı Aziz Koçak yeniden başkanlığa seçildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen, kişilik haklarına ve genel ahlak kurallarına uygun mesaj ve yorum gönderiniz...