Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

22 Aralık 2012 Cumartesi

Denetimler Anında Bakanlığa İletiliyor

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde kapalı mekanlarda sigara denetimi yapıldı. Yapılan denetim sonuçları anında tablet PC ile Sağlık Bakanlığı Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemine girildi.
Arifiye Belediyesi Zabıta Memuru Mehmet Kalay, Halk Sağlığı Uzmanı Serdar Rasim Paşa ve Arifiye İlçe Emniyet Müdürlüğünden Polis Memuru Yetkin Zihni'den oluşan komisyon, halka açık işyerlerinde sigara denetimi yaptı.

Yapılan denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken, yetkililer halka açık işyerlerinde sigara yasağına riayet edilmesi konusunda bir hatırlatma yaptı.

Denetim verileri Halk Sağlığı Uzmanı Serdar Rasim Paşa tarafından anında tablet PC ile Sağlık Bakanlığı Dumansız Hava Sahası Denetim Sistemine girildi.

Halk Sağlığı Uzmanı Serdar Rasim Paşa yaptığı açıklamada; "Ülkemiz çok büyük bir değişim içerisinde. Dün, gençlerimizin büyüdüğünü, yetişkin bir birey olduğunu ispat için ya da arkadaş çevresinde özentiyle içtiği sigara ile bu gün mücadele ediyoruz. Ülkemizde kanser vakalarının bir çığ gibi büyüyerek vatandaşımızın sağlığını tehdit eder hale gelmesi, vatandaşımızda Sigaraya karşı bir bilinç oluşturdu. Nihayet, 5727 Sayılı Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun çıkarılması ile birlikte vatandaşımızın sağlığı için halka açık, lokanta, pastane, kahvehane, okul, dershane gibi toplu kullanım alanlarında sigara yasağı uygulanmaya başlandı. Biz de, bugün Arifiye'mizde halka açık işyerlerinde sigara denetimlerini gerçekleştirdik. Denetim yaptığımız işyerlerinde Sigara İçme Yasağına riayet edildiğini büyük bir memnuniyetle gördük. İşyerleri sahiplerine bu hususa titizlikle riayet ettikleri için teşekkür ediyorum"