Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

4 Nisan 2013 Perşembe

HAYDİ ARİFİYE MAÇA..

KALAYCISPOR--SAHİLKARADENİZSPOR
saha:Arifiye Kalaycı
saat:18.00
tarih:06.04.2013 cumartesi
Bu şampiyonluk maçında tüm Arifiye halkını 7 den 70 şe herkezi maça beklıyoruz.Bu şampiyonluk maçı takımımızı desteklıyelım.haydi sporsever halkımız göster kendını ver destegını...

facebook Etkinliğe Katıl



Arifiye İlçesi'ne de Samek Açılacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Arifiye'ye yeni bir SAMEK merkezi kazandıracaklarını açıkladı. Başkan Toçoğlu, "Hemşerilerimizin daha mutlu ve yüzü gülen bir şehirde yaşamaları için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda SAMEK eğitimlerine çok önem veriyor, 48 farklı branşta binlerce vatandaşımıza eğitimler veriyoruz. SAMEK, şehrimizin daha da gelişmesi ve sosyal ve kültürel hayatımızın canlanmasında önemli katkılar sağlıyor. Karaman SAMEK eğitim merkezimizin ardından şimdi de Arifiye ilçemize yeni bir SAMEK merkezi kazandıracağız. SAMEK Merkezi, Arifiye ilçemize kazandırdığımız Arifiye Meydanı'nda, Arifiye Belediyesi tarafından inşa edilen Arifiye Kültür Merkezi'nin içerisinde yer alacak. SAMEK merkezi yeni dönemde hizmet vermeye başlayacak" ifadelerini kullandı.
Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Arifiye'de gerçekleşen yatırımlar için Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'na teşekkür etti. Karakullukçu, "Arifiye'miz hizmetlerle hızla gelişiyor, güzelleşiyor. Büyükşehir Belediyesi çalışmalarımızda bizlere hep destek verdi. Sayın Başkanımıza ilçemizde gerçekleştirdiği çok değerli yatırımlar için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kalaycıspor Yönetimi'nden saldırı açıklaması!

 



Kalaycıspor Yönetimi'nden gelen açıklama şöyle..

"Geçen Hafta oynanan Kaynarca-Kalaycıspor maçında istenmeye olaylar olmuştur. Müsabakada Kaynarcaspor taraftarlarının saldırması sonucu yaralanan Gazetecilerimize, Emniyet Görevlilerimize, Hakemlerimize ve Kalaycıspor futbolcularımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.
Basında çıkan Kaynarcaspor Kulübü yönetimin yaptığı yalan-yanlış yapılan açıklama üzerine basınımızı Kalaycıspor Yönetimi olarak bilgi kirliliğine düşmemesi için açıklama gereksinimi görülmüştür.
Malum Kaynarcaspor Kulübü Yönetimi kulübümüzü hedef alarak kışkırtmak olayları başlatan taraf olarak lanse etmektedir. Kaynarca Kulübünün bu açıklamaları yapması kulübümüzü üzmüştür. Kulübümüz Kaynarcaspor müsabakasını saymaz isek amatör müsabakada şimdiye kadar hiçbir olayın içinde olmadığını rahatlıkla ifade edebiliriz. 2 maçı özeten ifade etmek istersek. Kaynarcaspor Kulübü Sahamıza geldiği ilk maçta yönetim kurulumuz tarafında diğer takımlara uyguladığı gibi dostane hoşgörü misafirperver şekilde karşıladık kendilerini. Maç sonuna kadar herhangi bir olay olmamıştır. Kulübümüzün 2-1 galibiyetle sonuçlandığı maçtan sonra Kaynarcaspor Kulübü 5 numaralı oyuncusu Emrah G. (Emrah GEBEŞ) maç sonu taraftarlarımıza dönerek şortunu indirip müstehcen yerini göstererek ahır tahrikte bulunmuştur. Evet maalesef bizim birkaç taraftarımız yapılan bu provoke olay üzerine futbolcuya müdahale etmek istemiştir. Neyse ki emniyet görevlilerimize teşekkür etmek istiyoruz. Olay fazla büyümeden önüne geçmişlerdir. Burada şunu da özellikle belirtmek isteriz ki maça gelen herhangi ne başka futbolcu, ne yöneticileri nede taraftarlarına herhangi bir müdahale kesinlikle olmamıştır. Geldikleri gibi gitmişlerdir. Evet maalesef 2. Maçtan bahsetmek gerekirse; maçtan önce Kaynarcaspor taraftarlarının organize olduğunu duyduk kulübümüze karşı tehlike olumsuz davranış olmaması ve provokasyona gelmemek için 1-2 yönetici hariç yöneticilerimizi ve taraftarımızı maça getirmedik. Bu olabilecek olayın farkında olan emniyet görevlilerimiz tedbir alsa da maalesef kaynarspor taraftarlarının yaptığı olaylarının önüne geçmemiştir. Maçda çıkan olaylarda yöneticilerimiz maalesef bir basın mensubu (kaynarca DHA muhabiri olduğunu düşünüyorlar) olaylarda kaynarcaspor taraftarlarını diğer basın mensuplarının makineleri almaları için seslendiğini (kamuoyunun olayları bağımsız ve objektif haber almaması için) duymuş ve o seslenmeden sonra kaynarcaspor taraftarları basın mensuplarının üzerlerine doğru saldırmışlardır. Olaylar esnasında Kalaycıspor kulübü futbolcularımız çevik kuvvetin aracı ile olay mahallinde uzaklaştırılmıştır. (Kulup aracımız bir müddet olay mahallinde mahsur kalmıştır.) Olay esnasında maalesef 4 futbolcumuz darp edilmiştir. Son 2 hafta kala bu olayın başımıza gelmesi hem kulübümüz hem de özellikle futbolcularımızı çok sarsılmıştır. Yaşana bu üzücü olaylarda hakem ve gözlemci raporları açıktır. Kulübümüzün herhangi bir sportmenliğe aykırı hareketleri olmadığı açıktır. Çünkü yaşanan bu iki olayda da ne kulübümüz, nede herhangi futbolcumuz; ne hakem, ne gözlemci, nede federasyon tarafından kusurlu görülmemiştir. İnşallah bir daha böyle üzücü olayların olmaması dileğini taşımaktayız.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynarcaspor Küme düşürüldü


1.Amatör Küme C grubunda geçtiğimiz hafta oynanan Kaynarca-Kalaycı maçında yaşanan olaylar ile ilgili disiplin kurulu bugün kararını açıkladı. Kaynarcaspor 2.Amatör Kümeye düşürüldü.
İşte İl Disiplin Kurulu kararları

31-03-2013 Pazar günü Kaynarca Sahasında saat 15:00 de başlayan ve çıkan olaylar doğrultusunda ilk yarının bitiminde tatil olan Kaynarcaspor-Kalaycıspor müsabakası ile alakalı İl Disiplin Kurulu Av. İlhan ERTEM Başkanlığında olağanüstü toplanarak verilen cezaları açıkladı.

Buna göre Kaynarcaspor bir alt lig olan 2. Amatör Kümeye düşürüldü, Kaynarca Sahası 2 sene Amatör Futbola kapatıldı , olaylara karışan Kaynarca Sporlu futbolculardan Erkan SEVİL 4 maç , Cüneyt UZUN 3 maç , Emrah GEBEŞ 1 sene , Gökhan SEVİNÇ 1 sene 6 ay hak mahrumiyeti cezası aldılar.

1 Futbolcu ve 1 Taraftar tutuklandı Kaynarca'da, Anadolu Ajansı (AA) ve TRT muhabirleri ile maçta görevli 7 polis memurunu darbettikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 2'si tutuklandı.
Sakarya 1. Amatör Küme'de hafta sonu yapılan Kaynarcaspor-Kalaycıspor maçında çıkan arbedede, AA muhabiri Çağrı Turgut ve TRT Sakarya temsilcisi İlhan Çakır ile 7 polis ve 3 hakemi darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kaynarcasporlu futbolcu Samet G. ile taraftarlardan Emre Y, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynarca olaylarına 2 tutuklama





Sakarya 1. Amatör Küme'de hafta sonu yapılan Kaynarcaspor-Kalaycıspor maçında çıkan arbedede, AA muhabiri Çağrı Turgut ve TRT Sakarya temsilcisi İlhan Çakır ile 7 polis ve 3 hakemi darbettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.
Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kaynarcasporlu futbolcu Samet G. ile taraftarlardan Emre Y, nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

3 Nisan 2013 Çarşamba

Türkiye Futbol Federasyonu da inceleyecek



Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in, Pazar Günü ilçemizde oynanan olaylı maçın görüntülerini istediği belirtildi. Olay görüntülerinin ulusal kanallarda ekranlara taşınmasından sonra harekete geçen TFF’nın Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu yöneticileriyle de görüştüğü öğrenildi.

Kaynarca Polisi dün akşam 11 kişiyi gözaltına aldı..

Kaynarca Polisi dün akşam 11 kişiyi gözaltına aldı, bu sabah alınanlarla birlikte gözaltındaki kişi sayısı 13′e yükseldi. Gözaltına alınan 5′i futbolcu, 8′i taraftar 13 kişinin ifadeleri alınıyor. Gözaltına alınanların öğleden sonra Cumhuriyet Savcılığına çıkarılmaları bekleniyor.
Geceyi nezarethanede geçiren taraftar ve futbolcular şunlar: Emrah G, Sercan B, Orkun A, Naim Ç, Samet G, Gökhan Ö, Emrah Y, İbrahim H, Şenol B, Sercan Z, Cevat B, Emre G.
Mahkemede hakim karşısına çıkan süphelilerden Sercan B. ve Ugur’un serbest bırakıldığı öğrenildi.              
(kaynarcahaber)

2 Nisan 2013 Salı

2 gazeteci, 3 hakem ve biri başkomiser, 7 polis şikayetçi

Pazar günü Kaynarca Sahası'nda oynanan Kaynarca Spor – Kalaycı maçında çıkan olaylar nedeniyle Kaynarca Emniyet Amirliği'ne çok sayıda şikayet olduğu belirtildi.


Edinilen bilgiye göre 2 gazeteci, 3 hakem ve biri başkomiser, 7 polis memuru olmak üzere toplam 12 kişi kendilerine saldıran kişilerden şikayetçi oldu.

Olaydan sonra Kaynarca ilçe Hastanesi'ne giden Anadolu Ajansı muhabiri Çağrı Turgut ve TRT muhabiri İlhan Çakır'a 5′er gün iş göremez raporu verildi.

Polis memurlarına ise 2 ile 7 gün arasında rapor verildiği belirtildi.
Alınan bilgiye göre Kaynarca'da şu anda olaylarla ilgi gözaltı olmadığı öncelikle şikayetçilerin belirlendiği bildirildi. Daha sonra Kaynarca polisi güvenlik kamerası kayıtlarından olaylara karışanları tespit ederek taraftarları göz altına almaya başlaması bekleniyor. Saldırgan taraftarlara kamu davası açılacağı, sporda şiddet yasası kapsamında yargılanacakları ayrıca spor müsabakalarına giriş yasağı konulmasının beklendiği ifade ediliyor.


olaylar ulusal medyada böyle yer aldı...(tıkla izle) 

HanlıBelde Can Güvenliği nedeni ile sahaya çıkmadı


Taşburun’da oynanması gereken Taşburunspor Hanlı Beldespor maçı, Hanlı Beldespor sahaya çıkmayınca maçın hakemi Burak Olcar tarafından 15 dakika beklenildikten sonra tatil edildi.

Maç için Taşburun köyüne gelen Hanlı Beldespor, ilk idmanını ve ısınma hareketlerini yaptıktan sonra maç için soyunma odasına girdi. Ev sahibi Taşburunspor takımı, maçın hakemleri, gözlemci ve saha komiseri sahaya çıktı. Konuk ekip Hanlı Beldespor’u defalarca sahaya davet etmelerine rağmen sahaya çıkmadılar.

Konuk ekip sahaya çıkmama gerekçelerini daha sonra şu kelime ile ifade ettiler: “Burada güvenlik yok. Bizde o yüzden sahaya çıkmıyoruz.”

Maçın hakemleri, saha gözlemcisi ve saha komiseri güvenliğin yeterli olduğunu bildirmelerine rağmen konuk ekip sahaya çıkmadı. Geldikleri minibüse binen Hanlı Beldespor oyuncuları ve yöneticileri, sahaya çıkmadan geri döndüler.

1 Nisan 2013 Pazartesi

Kaynarca'daki Maç Görüntüleri İnceleniyor

Maçın oynandığı esnada başlayan olayları görüntüleyen TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut kendilerine yapılan saldırının ardından suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı, TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut'un çektiği görüntülerden olaylara karışanları belirlemeye başladı. 2 gazetecinin ve 4 polisin darp edildiği olaylarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülürken görüntülerden tespit edilen çok sayıda taraftar aranmaya başladı. Yaşanan olayların ardından Kaynarca'ya giden Adapazarı Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Gümüşel, darp edilen basın mensupları ile görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu ve yaşananlar hakkında bilgi aldı. 






31 Mart günü Kaynarca'da oynanan
Kaynarcaspor-Kalaycıspor maçını basın
çalışanı olarak takip ettik. Maçın ilk
yarısında hakem tarafından Kaynarcaspor
oyuncusuna verilen kırmızı kart olayın
ateşlenmesine neden oldu.Kırmızı kart sonucu saha dışına çıkarılan
oyuncu ,gerek kendisini saha dışına
çıkaran emniyet mensuplarına gerekse
hakemlere küfürler ederek saha dışına
güçlükle alındı.Polisin oyuncuya
müdahalesi taraftarın tepkisine neden oldu. taraftarlar , emniyet mensuplarına
saldırdı. Basın çalışanı olarak yaşanan
tüm bu olayları uygun uzaklıktan
görüntülemeye başladık.bir grup taraftar
bize yönelerek küfürler ettiler, üzerimize
koşmaya başladılar.Olayın heyecanıyla ben el kameramı kayıttan çıkarttım ve
cebime saklayarak koşmaya
başladım .Emniyet mensuplarına
sığınmak istedim. Fakat bütün emniyet
güçleri yaşanan arbedeye yönelmişti.
Arkamda bulunan taraftar grubundan kaçarken bir diğer grup taraftar önümü
kesti. kendimi koruyacak vaziyette yere
attım.tekme darbeleri aldım.cebime
sakladığım el kameram zarar gördü.
Arkadaşımın kamerası zarar
gördü ,gözlüğü kayboldu, yumruk darbeleri aldı. Ben BİLİNCİM AÇIK BİR
VAZİYETTE ambulansla hastaneye
götürüldüm. Orada bir süre müşahede
altında tutulduktan sonra emniyette
ifade verdik.
Yaşanan olayda bir Başkomiser ,3 özel tim görevlisi , bir polis memuru ve 2
basın mensubu yaralandı.Taraftarın
taşkın tavırları emniyet güçlerinin biber
gazı kullanmasına neden oldu.
Bu süreçte bazı medya organlarının
'şahsımın baygınlık geçirdiği.... gibi sansasyonel içerikli tüm bilgileri
yalandır,abartıdır. Gazetecilik ilke ve
ahlakına aykırıdır.Haberi bu şekilde servis
eden şahıs ve bağlı oldukları kurumları
esefle kınıyorum.
Spor adına yaşanan bu vahim olayın yaşanacağı gerek emniyet güçleri gerekse
iki takımın sorumluları tarafından
bilinmesine rağmen Arifiyeli sporcular,
kaynarcaya adeta yem olarak sunuldu.
Maç girişinde emniyet güçleri ,maç
izlemeye gelen taraftarları arayarak alana aldılar. Fakat saha etrafı Taş , kırık ya da
değil bira şişeleri ile doluydu.Taraftarların
fırlattığı taş , başkomserin karın
bölgesine isabet etti.Ve birçok emniyet
çalışanı atıla taşlar nedeniyle
yaralandı.Maçı keyifle izleyen Ak Parti Kaynarca Belediye Başkanı ZEYNUR ÖZEL
ve sorumlu spor kulübü yöneticileri ,
Amatör spor kulübü sorumluları çeşitli
şahsi menfaatleri nedeniyle
spora ,kardeşliğe kan bulaştırdılar.
-Baştan sona bildirdiğim bilgiler şahsi görüşümdür. Çalıştığım kurumu ve 3.
şahısları bağlar nitelikte değildir. Şahsım
tarafından verilen bu bilgilerin çeşitli
medya mecralarında kaynak gösterilerek
yayınlanması halinde davacı olacağımı
bildiririm.- TRT SAKARYA MUHABİRİ
İLHAN ÇAKIR

31 Mart 2013 Pazar

olaylı maç dönüşünde futbolcular ilçede böyle karşılandı..

Bu nasıl futbol..Futbolcularımız linçden kurtarıldı..




C Grubu'nda play-off mücadelesi veren 46 puanla 3. sıradaki Kaynarcaspor, Kaynarca Stadı'nda 51 puanla grup lideri Kalaycıspor'u konuk etti. Çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı maçın 35. dakikasında Kalaycıspor 1-0 öne geçti.

Aynı dakikada Kaynarcaspor'dan Erkan Sevil kırmızı kart gördü. 

5 dakika sonra da Kaynarcaspor'un kaptanı Erkan Gebeş kırmızı kart gördü. 

Bu karttan sonra saha bir anda karıştı. Kaynarcaspor'lu futbolcular ve sahaya giren taraftarlar Arifiye Kalaycıspor'lu futbolcuları ve hakemleri linç etmek istedi. 

Kavgayı ayırmak isteyen polislerden de yaralananlar oldu. 

Taraftarların olayı görüntüleyen gazetecilere de saldırması üzerine TRT Muhabiri İlhan Çakır aldığı darbeler sonucu bayılarak hastaneye kaldırıldı. 
Anadolu Ajansı muhabiri Çağrı Turgut'u da tartaklayan taraftarlar kameraları kırdı. 

Polisin biber gazı kullanarak yatıştırdığı olaylarda çok sayıda gözaltı yapıldı...

 

medyabar

 

 

SGC'den de saldırıya kınama geldi...

SGC Başkanı Sezai Matur'un konuyla ilgili açıklaması şöyle: 
Bugün Kaynarca'da oynanan Kaynarcaspor-Arifiye Kalaycıspor karşılaşması sırasında çıkan olayları görüntülemeye çalışan TRT Muhabiri İlhan Çakır ve Anadolu Ajansı Muhabiri Çağrı Turgut taraftarların saldırısına uğramıştır. Çakır ve Turgut uğradıkları saldırı sonrası hastaneye kaldırılmışlardır. Tedavileri yapılan arkadaşlarımız kendilerine yapılan saldırı nedeniyle şikayetçi olmuşlardır. 
Bu futbol sahalarında gazetecilere yapılan ilk saldırı değildir. Futbolun kardeşlik ruhunu bilmeyen ve benimsemeyen tiplerin yönetimindeki Sakarya'daki amatör futbol, benzer olaylarla sürekli yara almaktadır. Gerekli önlemler alınmadan sahaya sürülen takımlar arasında yaşanan futbol dışı olayları görüntülemeye çalışan gazeteci arkadaşlarımıza sadece görevlerini yapıyor olmanın bedeli bu şekilde ödetilmek istenmektedir. 
Amatör futbol yönetimine bu olay vesilesiyle bir kere daha çağrıda bulunmak istiyoruz: Gelin futbolda şiddeti sonlandıracak önlemler alın. Her maçta gazetecileri taraftarların önüne atarak kendi başarısızlıklarını gizlemeyin. Gazetecilerin futbolun güzelliklerini gazetelerine, televizyonlarına yansıtmak için orada bulunduğunu unutmayın. Gazeteciler o sahaların misafirleridir. Misafirlerinize sahip çıkıp ve şiddetten koruyun.


medyabar

Kalaycıspor-Kaynarcaspor maçında olaylar...

Sakarya 1.Amatör Küme C grubunda zirveyi yakından ilgilendiren Kaynarcaspor-Kalayspor karşılaşmasında olaylar çıktı.Karşılaşmanın hakemi, Gazeteci, Polis ve futbolculardan yaralılar ve bir çok göz altı var..