Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

23 Şubat 2013 Cumartesi

Komşusunun horozunu öldürdü, 3 yıl hapsi isteniyor

Arifiye ilçesinde yaşayan B.G. (78) iddiaya göre, bahçesine giren komşusu F.B.'nin (51) horozunu av tüfeğiyle vurarak öldürdü. F.B.'nin şikayetçi olması üzerine savcılık. B.G. hakkında soruşturma başlattı. İfadesi alınan B.G., bahçesine konan kargaları korkutmak amacıyla ateş ettiğini, o esnada kargaların arasında bulunan komşusuna ait horozun vurulduğunu, kasıtlı olarak horoza ateş etmediğini öne sürdü.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından B.G. hakkında, Sakarya 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'haksız yere sahipsiz hayvanı öldürme' suçlamasıyla dava açıldı.
Hakkında dört aydan 3 yıla kadar hapis istenen B.G.'nin yargılanmasına başlandı.

Arifiye-Hacımercan-Çaybaşı İsale Hattı Çalışmaları

Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Rüstem Keleş, Arifiye-Hacımercan- Çaybaşı İçme Suyu İsale Hattı'nın 13 kilometresini tamamladıklarını, çalışmayı yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.
Keleş, yaptığı açıklamada, 7,7 Milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen proje kapsamında 35 kilometrelik hat döşeyeceklerini belirtti.
Keleş, Sakarya'nın güney bölgesindeki birçok yerleşim birimini ilgilendiren Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçmesuyu İsale Hattı Projesi çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü ifade ederek, "Hattın 13 kilometresini tamamladık, çalışmayı 2013 yılı sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. Toplamda 25 kilometre uzunluğunda isale hattı, 10 kilometre uzunluğunda da şebeke hattı döşeyeceğiz" diye konuştu.
-67 yerleşim birimi yararlanacak-
Çalışmanın çok geniş bir bölgeyi ilgilendirdiğini belirten Keleş, şunları kaydetti:
"Bu projeden toplamda 67 yerleşim birimi istifade edecek. Proje sayesinde bu 67 yerleşim biriminde oturan vatandaşların çeşmelerinden uzun yıllar kesintisiz şekilde birinci sınıf içme suyu akacak. Ayrıca eski hatların yenilenmesi sayesinde de kayıp-kaçak oranında önemli bir düşüş sağlanacak. Bu projeyi duktil borular kullanarak inşa ediyoruz. Duktil boru gerek uzun ömürlü oluşu ve gerekse dayanıklılık açısından çok iyi bir malzeme. Bu nedenle Arifiye - Hacımercan - Çaybaşı İçme Suyu Projesi çok uzun yıllar sorunsuz bir şekilde çalışacak bir hat olacak."
Projenin kısa vadede Sapanca Gölü, uzun vadede ise ihale hazırlıkları süren Akçay Baraj Projesi'nden temin edilen suyu isale edecek şekilde hazırlandığını kaydeden Keleş, "100 yıllık nüfus projeksiyonuna göre hazırlanan projeyi 2013 yılı sonunda bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Aşağı Kirazca Orta Okulu Yıldız Erkekler İl Birincisi…

Şampiyon sporcular, Okul Müdürü  Mustafa Doğan , Beden Eğitimi Öğretmeni Ferhat Kutluay, Aşağı Kirazca Muhtarı Fikret Çetin ve Yukarı Kirazca Muhtarı Adem Hacı eşliğinde başkanı makamında ziyaret etti.
Aşağı Kirazca Ortaokulu Yıldız Erkekler Kros takımı, büyük bir başarıya imza attı. İlimizde yapılan Okullar arası Kros Şampiyonasında takım halinde birinci oldu. Ayrıca, ferdi müsabakalarda Emirhan Şen il birincisi, Hikmet Karayaka ikincisi, Emircan Şen il üçüncüsü, Abdullah Noyan il yedincisi ve Sergen Zortul İl onuncusu oldu.
Başkan İsmail Karakullukçu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; "Spora ve sporculara yaptığımız yatırımlar meyvelerini veriyor. Arifiye'li sporcularımız sporun her dalında fırtına gibi esiyor. Yapılan her müsabaka, ilçemizin adını bölgemizde ve yurt çapında duyuruyor. Şampiyon sporcularımızla tanışmaktan büyük mutluluk duydum.  Bizler kazandıkları başarılardan çok, yeni yetişen kardeşlerine yolu açtıkları için, spor yapmaya özendirdikleri için kendileri ile gurur duyuyoruz.  Belediye Başkanlığına seçildiğim günden beri hep söylüyorum. Geleceğimize yatırım yapmak istiyorsak, çocuklarımızın eğitimine yatırım yapmalı, ihtiyaç duydukları sosyal tesisleri, spor tesislerini yapmalı ve onların hizmetine sunmalıyız. ulu Önder Atatürk'ün;" Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ve Ben sporcunu zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim". veciz sözleri rehberimiz olmalıdır. Arifiye Belediyesi olarak sanayi merkezi olmamızın yanında, spor tesisleri ve sosyal tesisler bakımında da ilimizin sayılı ilçeleri arasına girdik. Gençlerimize yönelik bu çalışmalarımız gelecekte de hız kesmeden devam edecektir." dedi.
Okul Müdürü Mustafa Doğan da;"Okulumuzu ve ilçemizi başarı ile   temsil eden öğrencilerimizin, ilçemizin yöneticileri ile tanışmasını istedik. Hep birlikte kendileri ile gurur duyuyoruz. Belediye başkanımız İsmail Karakullukçu'nun  bizim gönlümüzde  ayrı bir yeri var. Çünkü o da eğitim camiasından. Bu vesile ile, ihtiyacımız olan her konuda bize verdiği destek için kendisine teşekkür ediyorum." dedi.

 

21 Şubat 2013 Perşembe

Kültür Merkezi İlk Misafirlerini Ağırladı…



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Sakarya'da devam eden, tanıtım toplantısı Sakarya Valisi Mustafa Büyük'ün eşi Emine Hayriye Büyük himayelerinde Arifiye Kültür Merkezi Salonunda yapıldı.
Toplantıya, Arifiye Kaymakamı Mehmet Ünal'ın eşi Aysun Ünal, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş'ın eşi Hatice Aktaş, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu'nun eşi Sevgi Karakullukçu, Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürü Kerem Toprak ve eşi İlknur Toprak ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürü Kerem Toprak, "Bizim Sosyal Hizmetler Çocuk Yuvalarında kalan çocuklarımız var. Ancak burada kalan çocuklarımız için en ideal yaşam ortamı olan aile ortamını tesis edemiyoruz. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin başlatmış olduğu 'Gönül Elçisi Projesi' ile bu çocuklarımıza aile ortamı sağlanmış olacak. Aile ortamında yavrularımıza verilecek olan değer ileriye dönük çocuklarımıza bir özgüven verecektir. İlimizde yürütülen bu projede bizleri yalnız bırakmayan Valimiz Mustafa Büyük'ün eşi Sayın Emine Hayriye Büyük Hanımefendiye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu

Konuşmaların ardından Sakarya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde Sosyal Çalışmacı olarak görev yapan Fatma Sarıoğlu "Koruyucu Aile" ile ilgili slayt sunumunu gerçekleştirdi.