Hayırlı Bayramlar

Hayırlı Bayramlar

29 Ekim 2012 Pazartesi

Toyota Türkiye liderlik yapacak

Toyota Türkiye Genel Müdürü ve CEO'su Orhan Özer, yeni Corolla'nın Japonya'daki geliştirme süreci tamamlandığını söyledi. Özer, Corolla'nın ilk deneme üretiminin yeni Corolla'yı üretecek diğer ülkelerdeki fabrikaların katılımıyla Toyota Türkiye'nin liderliğinde yapılacağını belirtti.

Orhan Özer, yaptığı açıklamada, bu yılın 9 aylık bölümünde 63 bin 401 adet araç ürettiklerini, 54 bin 454 adette otomobil ihraç ettiklerini ifade etti. Avrupa pazarındaki daralma pek çok ihracatçı gibi kendilerini de etkilediğini vurgulayan Özer, etkilenmiş olmalarına rağmen geçen yılın değerlerini koruyabildiklerini ifade etti. Tüm çalışanlarıyla birlikte gelecek yıla odaklandıklarını anlatan Özer; "Yeni Corolla'nın üretim hatlarımızdan çıkmaya başlamasıyla birlikte artık çok daha yüksek üretim ve ihracat rakamlarını telafuz etmeye başlayacağız." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE DE BÜYÜK
TALEP GÖRECEK"
2013 yılının ortasında üretilmeye başlanacak olan yeni Corolla'dan yılın geri kalan kısmında 60 bin adet üretmeyi planladıklarını belirten Özer; "Ertesi yıldan itibaren ise Corolla üretiminin 100 bin adetin üzerinde gerçekleşmesini umuyoruz. Toplam üretimimiz Corolla ile birlikte gelecek yıl 100 binin üzerinde, ertesi yıl ise tam kapasitemize yakın gerçekleşecek." dedi.
Corolla'nın, sedan araçların daha fazla talep gördüğü ve satıldığı ülkeler başta olmak üzere Avrupa dışında ki pazarlara da ihraç edileceğini ifade eden Özer, şöyle konuştu; "Bunların başında Rusya, bazı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri, İsrail geliyor. Ülkemiz de bir sedan ülkesi olduğu için, Türkiye'de de büyük bir talep göreceğini düşünüyoruz."
Ağırlıklı olarak Corolla projesine odaklanmış durumda olduklarını anlatan Özer, daha farklı projeler için aday ülke olma hedeflerine yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Lütfen, kişilik haklarına ve genel ahlak kurallarına uygun mesaj ve yorum gönderiniz...